El Louvre publica per primer cop el seu catàleg online: gairebé 500.000 obres a un clic
Visitants fotografiant la "Mona Lisa", una de les obres mestres del Louvre (Europa Press/François Guillot)

El Louvre publica per primer cop el seu catàleg online: gairebé 500.000 obres a un clic

El museu francès estrena una base de dades amb informació de tres quartes parts de les peces que acull i una visita interactiva en algunes sales

Irene Vaqué ReigActualitzat

El Museu del Louvre, que continua tancat per les restriccions anti-Covid, ha aprofitat la pandèmia per actualitzar-se digitalment. A més de renovar la web, el Louvre ha publicat online una base de dades exhaustiva del catàleg, amb imatges i descripcions de 480.000 obres, tres quartes parts del total que acull. És la primera vegada que el museu ofereix a internet la seva col·lecció. Està disponible en francès i anglès.

Entre les peces més conegudes del Louvre hi ha "La Gioconda" o "Mona Lisa", el Codi d'Hammurabi, la Victòria de Samocràcia, la Venus de Milo, "La Llibertat guiant el poble", l'"Escriva assegut" o "Les noces de Canà".

La web del Louvre, disponible en francès, anglès, castellà i xinès, pretén acostar al públic el treball científic vinculat a les obres. Amb el títol "Viatja de la mà del Louvre", ofereix continguts com articles, podcast, concerts o experiències virtuals, com una visita interactiva a algunes sales, possible gràcies a una reconstrucció digital en 3D.

 

El Louvre va tancar el 29 d'octubre i encara no té data per a la reobertura (Europa Press/Elko Hirsch)

 

És un esforç divulgatiu que s'anirà ampliant. "Hem intentat obrir els espais del Louvre, explicar històries... És una eina de democratització increïble", ha destacat Dominique de Font-Réaulx, conservadora del museu.

Aquesta historiadora de l'art admet que el confinament "ha tingut punts beneficiosos". En el primer, entre el març i el juliol del 2020, van confirmar que els usuaris arribaven al web no només per preparar la visita, sinó per gaudir del contingut.

 

"El Louvre desconfina els seus tresors, fins i tot els més ignorats", ha destacat el director del museu, Jean-Luc Martinez, que considera rellevant que es pugui accedir a les peces de forma gratuïta des del mòbil, l'ordinador o la tauleta.

Le musée du Louvre met en ligne ses collections et dévoile son nouveau site internet ! 📲 Découvrez la richesse des...

Posted by Musée du Louvre on Divendres, 26 de març de 2021

 

Visites rècord a la web, caiguda dràstica de l'assistència

El 2020, la pàgina del museu va rebre una xifra rècord de 21 milions de visites, mentre que l'assistència de públic al museu més visitat del món va caure un 72%. Va passar de 9,6 milions el 2019 a 2,7, i va tenir un descens d'ingressos de 90 milions d'euros.

El Louvre va haver de tornar a tancar a l'octubre per la segona onada de Covid i encara no té data de reobertura.

 

 

ARXIVAT A:
FrançaArtInternet
Anar al contingut