Washington

El lloc web uSocial.net ven paquets d'amics i fans del Facebook

Necessites més amics al Facebook? A partir d'ara la pàgina web uSocial ofereix la possibilitat de comprar paquets d'amics per a la xarxa social Facebook. El paquet de 1.000 amics costa 177,30 dòlars, mentre que el de 5.000 en costa 654,30. També estan a la venda fans o seguidors, amb un paquet màxim de 10.000 fans per 1.167,30 dòlars. El servei és tan sols una estratègia comercial per guanyar publicitat, i Facebook adverteix que bloquejarà tots els comptes que l'utilitzin.

Actualitzat
Qui deia que hi ha coses que no es poden comprar? Els que busquin amics tindran ara l'oportunitat de trobar-ne de tots els gustos i colors. Això sí, rascant-se la butxaca. I és que des d'aquesta setmana el lloc web australià uSocial.net proposa als usuaris de Facebook, la primera xarxa de comunicació en línia, completar la seva vida virtual mitjançant l'adquisició de nous amics. La pàgina uSocial ja havia sorprès a tothom quan a principis d'any va posar en marxa una iniciativa semblant a Twitter, la xarxa de microblogs.

D'ara endavant ofereix els seus serveis a Facebook amb una àmplia gamma de fórmules que van del paquet 1.000 amics, amb un cost de 177,30 dòlars, al de 5.000 amics, el nombre màxima autoritzat per a un compte Facebook clàssic, per 654,30 dòlars.

També és possible adquirir fans o seguidors, el nombre dels quals és il·limitat, pels modèlics preus de 177.30 dòlars per 1.000 fans i 1.167,30 per 10.000.

El web uSocial, que descriu Facebook com una "gegantina plataforma publicitària", subratlla l'interès comercial de comprar amics com a principal motivació de l'empresa. "Facebook és una eina de màrqueting extremadament eficaç", afirma un dirigent d'uSocial, Leon Hill. "L'única pega és que de vegades resulta difícil tenir audiència. Aquí és on intervenim nosaltres", explica.

Facebook s'ha posat en guàrdia contra l'aparició d'aquest servei. "Tot just acabem de començar una enquesta, però és evident que els clients potencials d'aquest servei hauran de ser prudents", ha indicat la xarxa en un comunicat.

"El valor d'una persona que ha estat manipulada, coaccionada, subornada o corrompuda per esdevenir un amic a Facebook és particularment limitat i fàcilment pot tenir segones intencions", afegeix la corporació, amb seu a Palo Alto, Califòrnia.

Facebook, el reglament del qual prohibeix la utilització dels comptes personals amb finalitats comercials, remarca que aquells que temptegin s'exposen a veure els seus comptes "bloquejats de manera permanent".

La xarxa social Facebook va ser creada per Mark Zuckerberg i llançada al públic el febrer de 2004. Actualment té registrats 250 milions d'usuaris i factura uns ingressos de 150 milions de dòlars anuals.
Anar al contingut