El litoral de Tarragona mira de recuperar la normalitat després dels forts aiguats

Protecció Civil dona per tancat l'episodi més extrem d'aiguats, tot i que es mantenen els avisos de pluja per aquest dissabte

RedaccióActualitzat

El Camp de Tarragona intenta recuperar aquest dissabte al matí la normalitat després del fort episodi de pluges que va deixar 150 litres per metre quadrat d'aigua a poblacions com Constantí i Cambrils, i 130 a la ciutat de Tarragona.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 973 trucades per 586 incidències per les pluges torrencials que han afectat Catalunya durant la nit. La majoria, 508, es van fer des de Tarragona, 96 des de Salou i 93 des de Vila-seca.

Protecció Civil considera que la situació d'alerta ja s'ha acabat, de moment, i destaca que, malgrat la violència de les tempestes i l'acumulació d'aigua, no s'han registrat danys personals.

En una entrevista al canal 324, el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat que la situació a Tarragona és de "recuperació de la normalitat", ja que les acumulacions d'aigua d'aquest divendres s'han anat retirant a partir de la mitjanit i durant tota la matinada. "Hem superat el període de més risc", ha dit.

Per això, Protecció Civil ha desactivat aquest dissabte al migdia l'alerta del pla Inuncat: considera que ja ha passat "la fase més extrema" de l'episodi de pluges previst per aquest cap de setmana. El pla queda, però, en situació de prealerta.

Diversos cotxes s'han quedat atrapats en una de les zones d'accés a la platja de l'Arrabassada, a Tarragona (ACN/Ariadna Escoda)
Diversos cotxes han quedat atrapats en una de les zones d'accés a la platja de l'Arrabassada, a Tarragona (ACN/Ariadna Escoda)

Delgado ha reconegut que encara hi ha algunes incidències que afecten la mobilitat a Tarragona, com ara l'esvoranc que hi ha prop de l'escola El Miracle.

En aquest sentit, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha explicat al canal 324 que ara s'estudia si aquest esvoranc ha afectat els fonaments d'un edifici de vuit pisos que es va haver d'evacuar aquest divendres. Els veïns ja han pogut tornar a casa aquest dissabte.

També ha dit que els altres punts on hi ha incidències són l'Arrabassada, per acumulació de cotxes arrossegats per l'aigua, i el polígon Francolí.

Ricomà ha confirmat que s'està treballant per restablir els semàfors i que no hi ha cap problema de mobilitat per entrar i sortir de la ciutat.

Aquest matí també s'ha restablert la circulació de trens entre Tarragona i Vila-seca, interrompuda per la caiguda d'un arbre. Això ha permès recuperar el servei a les línies R14 i R15 i també a l'R17 fins a Port Aventura.

També de matinada s'ha reobert la circulació de vehicles a l'A-7, la nacional 340 i la C-13b.

Alerta per possibles nous aiguats

Tant Sergio Delgado com Pau Ricomà s'han mostrat prudents, però, davant la possibilitat que aquest mateix dissabte es repeteixin les fortes pluges.

De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya manté avisos activats per pluges aquest dissabte, que podrien ser localment fortes.


Delgado ha recordat que els efectes del canvi climàtic fan preveure que cada vegada hi haurà fenòmens més extrems, amb pluges més intenses a la tardor després de períodes de sequera, que poden causar més danys.

Els bombers també han fet balanç dels aiguats i han explicat a Twitter les actuacions que han fet durant les últimes hores:

Pluja inesperada

L'episodi de pluges a Tarragona va començar al migdia i va ploure gairebé ininterrompudament durant quatre hores.

Això va provocar grans acumulacions d'aigua. Les pluges torrencials van afectar el trànsit rodat i el ferroviari, van inundar baixos, van negar carrers i rieres i van arrossegar vehicles. Tot i això, no ha estat necessari cap rescat de risc.

A l'Hospital de Santa Tecla l'aigua va inundar els baixos i va afectar una planta on hi ha els vestuaris i els accessos a l'ascensor.

Els actes de les festes de Santa Tecla de divendres van quedar suspesos.


Barcelona, sense incidents greus

A Barcelona, que celebra aquest cap de setmana les festes de la Mercè, la pluja també hi ha fet acte de presència i ha obligat a suspendre alguns dels concerts previstos a última hora.

Tot i que les previsions alertaven de risc de forts aiguats a la ciutat, finalment la tempesta ha passat ràpid i no ha provocat incidències.

 

ARXIVAT A:
MeteorologiaInundacions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut