El Lietuvos Rytas sorprèn el Winterthur Barça, que encaixa la segona derrota a l'Eurolliga

El Lietuvos Rytas, que havia perdut els dos primers partits de l'Eurolliga, ha donat la sorpresa i ha derrotat el Winterthur Barça al Palau blaugrana (91-97) en la tercera jornada d'aquesta competició. Els lituans han plantejat un partit molt intens i han millorat les fluixes estadístiques de tir que van presentar en les dues primeres jornades. Això ha sorprès l'equip d'Ivanovic, al qual li ha costat molt trobar el ritme de joc i superar la defensa dels jugadors rivals. Aquesta és la segona derrota consecutiva del Barça a l'Eurolliga, on fins ara només ha guanyat un partit.

El Winterthur Barça ha saltat al parquet relaxat. Williams ha inaugurat el marcador amb una cistella de dos punts, que ha estat contestada amb un parcial de 0-12 pel Lietuvos Rytas. Els blaugrana han començat el partit totalment descentrats, poc consistents en defensa, ben al contrari que l'equip lituà, que tot i no haver guanyat cap dels dos primers partits ha arribat a Barcelona amb ganes de victòria. Tot i la rotació de banqueta del tècnic del Barça, Dusko Ivanovic, el Lietuvos ha anat eixamplant les diferències fins als 14 punts, 4-18 en un inici sorprenent de partit. Amb un parcial de 5-0 ha semblat que el Barça reaccionava amb més agressivitat en defensa, però un triple de House ha situat el 12-25 del final del primer quart. En el segon període el Barça no ha reaccionat i el Lietuvos, que ha anul·lat Navarro en els 10 primers minuts, ha anat eixamplant el marcador, 19-35. Els catalans han tingut molts problemes rebotadors i no han trobat el ritme de partit. Però quan pitjor ho passava el Barça ha aparegut el base Williams, que ell tot sol, amb tretze punts en el segon quart, ha portat el Barça al vestidor amb només sis punts de desavantatge, 41-47. El mateix base nord-americà del Barça ha estat clau perquè el Barça seguís dins el partit. Amb un triple els blaugrana s'han situat a quatre punts, 54-58. Navarro, amb problemes físics també ha ajudat l'equip. A mesura que han anat passant els minuts els lituans han anat baixant l'eficàcia en els llançaments i s'ha arribat als 10 últims minuts de partit amb només un punt d'avantatge favorable al Lietuvos, 61-62. A l'últim quart el Barça ho ha intentat tot, però tot i situar-se a només dos punts a la recta final (80-82) no ha sabut capgirar el marcador. Williams, Basile i Navarro s'han trobat molt sols davant un Lietuvos que ha mostrat una bona imatge al Palau. Quan més el necessitava el seu equip, Stelmahers ha aparegut a la part final del matx per assegurar la victòria pel Lietuvos, 91-97. Ara tots dos equips estan empatats a punts, ja que compten amb un balanç d'una victòria i dues derrotes en les tres primeres jornades.