Kim Jong-un s'ha engreixat uns 40 quilos des que està al poder (Reuters)
Kim Jong-un s'ha engreixat uns 40 quilos des que està al poder (Reuters)
Seül

El líder nord-coreà té insomni i altres patologies derivades de l'obesitat

Ho apunta un informe del Servei d'Intel·ligència de Corea del Sud, que revela que Kim Jong-un pesa 130 quilos, i que beu i menja de forma compulsiva perquè està molt preocupat per la seva seguretat

RedaccióActualitzat

El Servei d'Intel·ligència de Corea del Sud (NIS) ha enviat un informe al Parlament que diu que el líder nord-coreà, Kim Jong-un, té insomni i altres problemes de salut provocats per l'obesitat. El dictador de Corea del Nord, de 33 anys, pesaria ara més de 130 quilos, uns 40 més que quan va assumir el càrrec al 2012, ja que, segons l'informe del país veí, beu i menja de forma compulsiva perquè -diu l'informe- que està sotmès a un fort estrès. Assenyala que està molt preocupat, especialment per la seva seguretat.

El NIS va presentar l'escrit durant una reunió del Comitè d'Intel·ligència de l'Assemblea Nacional de Seül i un dels diputats ho va difondre en una sessió parlamentària. L'hermetisme absolut que envolta la família Kim i el seu entorn fa impossible contrastar la informació de la intel·ligència sud-coreana. Segons aquests serveis d'espionatge de Corea del Sud, Kim Jong-un tem que s'estenguin per Pyongyang informacions sobre la seva infància, com per exemple que deixava de menjar durant un temps quan discutia amb la seva mare.

 

 

La intel·ligència de Seül també assegura tenir dades sobre Kim Kyong-hui, tia del dictador, desapareguda des de fa alguns anys de la vida pública. Segons el NIS, la que va ser una figura influent del règim nord-coreà estaria vivint als afores de la capital del país després de tenir problemes d'alcoholisme arran de l'execució del seu marit a finals del 2013.

Anar al contingut