Trump anuncia la mort del líder d'Estat Islàmic, Al-Baghdadi

El president nord-americà diu que ha mort durant una intervenció militar al nord-est de Síria
Trump anuncia la mort del líder d'Estat Islàmic, Al-Baghdadi

Trump anuncia la mort del líder d'Estat Islàmic, Al-Baghdadi

El president nord-americà diu que ha mort durant una intervenció militar al nord-est de Síria
Actualitzat
TEMA:
Síria
Abu Bakr al-Baghdadi en una imatge d'arxiu (Reuters)
Abu Bakr al-Baghdadi en una imatge d'arxiu (Reuters)

El líder d'Estat Islàmic, Abu Bakr al-Baghdadi, ha mort aquest dissabte en un raid nord-americà a Síria. Ho ha anunciat aquest matí el president Donald Trump. El líder integrista s'hauria suïcidat durant una operació de les forces especials nord-americanes al nord-est de Síria.

Al-Baghdadi estava amagat en una petita localitat situada a només cinc quilòmetres de la frontera turca, la qual cosa obre moltes incògnites sobre on ha estat amagat des de l'enfonsament del Califat. La suposada mort del líder integrista arriba en un moment oportú enmig de les crítiques a la Casa Blanca per la retirada dels "marines" a Síria.

La Casa Blanca ha difòs per twitter diversos passatges de la intervenció de Trump, a les quals diu, entre altres coses, que "els terroristes que oprimeixen i maten gent innocent no haurien de dormir mai profundament, sabent que els destruirem completament".

 


També per Twitter, Mazloum Abdi, comandant general de les Forces Democràtiques de Síria -una aliança de diverses milícies dirigida pels kurds-, ha explicat que la mort és fruit d'una operació conjunta dels serveis d'intel·ligència i de seguiment precís d'Abu Bakr al-Baghdadi per eliminar-lo.


 

 

El Primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha felicitat Trump, però ha dit que tot i sera etapa important "la batalla contra el terrorisme" continua.
 

Un cinturó d'explosius

Hores abans de l'anunci de Trump, la cadena nord-americana CNN citava fonts militars per afirmar que Al-Baghdadi era l'objectiu d'una acció de les forces especials al nord-est de Síria. Segons aquestes mateixes fonts, el líder d'Estat Islàmic hauria fet detonar un cinturó d'explosius durant l'atac de les forces dels Estats Units.

La confirmació de la mort d'Al-Baghdadi està pendent d'una anàlisi d'ADN i de proves biomètriques.

 


La mort del líder d'Estat Islàmic ja s'ha anunciat diverses vegades i després s'ha hagut de rectificar. Per aquesta raó, en aquesta ocasió, tant el Pentàgon com els mitjans nord-americans esperen a fer una confirmació oficial quan es disposi de la confirmació mèdica.

 

El líder d'Estat Islàmic hauria mort en una operació militar amb intervenció d'helicòpters, avions de combat i intervenció terrestre a la província siriana d'Idlib, prop de la frontera amb Turquia.


Trump manté el suspens

El president Donald Trump ha tingut en suspens l'opinió pública nord-americana durant hores amb un enigmàtic tuit en què deia, literalment, que havia passat una cosa molt grossa.

 

 

ARXIVAT A:
Síria

VÍDEOS RELACIONATS