Jorge Campos en una imatge d'arxiu (Europa Press)

El líder de Vox a les Balears, Jorge Campos, denunciat per violència masclista

La jutge, que ha fet declarar Campos, ha denegat una ordre d'allunyament a la denunciant

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) haurà de valorar si veu indicis de delicte en el diputat de Vox al Parlament de les Illes Jorge Campos, després que una dona presentés denúncia contra ell per violència masclista. Ho ha avançat el diari Última Hora.

La jutge que estava de guàrdia al jutjat d'Inca on s'ha interposat la demanda ha pres declaració aquest dimarts a Campos i no ha acordat una ordre d'allunyament, com demanava la dona. Com que el diputat d'extrema dreta és aforat, la jutge s'ha inhibit a favor del TSJB, que és qui investigarà la causa.

Vox manté una posició negacionista pel que fa a la violència masclista, fins al punt d'arribar a fer valer la seva representació a ajuntaments i comunitats autònomes per blocar declaracions institucionals contra aquestes violències, que consideren "violència intrafamiliar". Així va succeir el novembre de 2019 al consistori i l'Assemblea de la Comunitat de Madrid.

El setembre d'aquell mateix any, electes i militants de la formació d'extrema dreta van boicotejar un minut de silenci per una dona assassinada a la capital espanyola mentre sostenien una pancarta on s'hi podia llegir: "La violència no té gènere".

Jorge Campos va ser director general de la Conselleria de Turisme en temps de l'expresident balear del PP José Ramón Bauzá i va passar per la fundació Círculo Balear, autodefinida com a "liberal" i "constitucionalista" i que al web de Vox a les Balears consideren matriu del seu partit.

A principis de 2018 Campos va fundar el partit Actúa, que mesos després s'entendria amb Vox per concórrer junts a les eleccions, fins a quedar engolit per la marca de Santiago Abascal.

ARXIVAT A:
VoxExtrema dretaViolència masclista
Anar al contingut