La segona seu del Liceu es construiria al Port Vell, en el solar que ocupa l'antic Imax (ACN)

El Liceu vol tenir una segona seu al port de Barcelona, el Liceu Mar

Es construiria al Port Vell, en el lloc que ocupava el cinema Imax, tancat fa anys

El Gran Teatre del Liceu podria tenir una segona seu a la ciutat de Barcelona, anomenada Liceu Mar.

Així ho ha anunciat el teatre líric barceloní mitjançant un comunicat fet públic aquest dimecres.

El nou equipament seria un centre d'òpera de nova creació i alhora un espai per complementar les activitats educatives i la programació d'El Petit Liceu, adreçada als infants.

Més enllà de l'òpera, permetria fixar una temporada estable de dansa.

El comunicat diu que el Liceu Mar té l'objectiu de ser un "espai dinamitzador i de referència de la ciutat, obert a tot el públic".

El cinema Imax va tancar el 2014 i el Port ja va aprovar enderrocar-lo (ACN)

Aquesta segona seu se situaria al port de Barcelona, a tocar del centre comercial Maremàgnum, en l'espai que ocupava l'antic cinema Imax, que va tancar el 2014 i que des d'aleshores està abandonat.

Ara per ara, la viabilitat del projecte encara s'està acabant d'estudiar, però la comissió executiva del Liceu, presidida per Salvador Alemany, ha donat suport a tirar endavant amb els estudis tècnics i econòmics necessaris per poder constatar-la.

Prèviament, el Liceu ja ha mantingut converses amb l'Ajuntament de Barcelona i amb el Port, propietari dels terrenys, que fa dos anys va decidir enderrocar l'Imax, però encara no ho ha fet.

Un enderroc que haurà de tirar endavant, perquè fonts del Liceu han explicat a l'agència EFE que l'edifici actual no compleix amb les necessitats del teatre, i caldrà construir-ne un de nou.

La cerca d'una segona seu per part del Liceu no és nova: fa uns mesos havia arribat a un acord amb el Museu Hermitage, que havia d'instal·lar-se al port de Barcelona, per tenir-hi un espai, però el projecte al final ha quedat aturat.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut