Entrada del Liceu amb el cartell de La Traviata (ACN/Pere Francesch)
Entrada del Liceu amb el cartell de La Traviata (ACN/Pere Francesch)

El Liceu suspèn "La Traviata" fins que el Procicat "rectifiqui" l'aforament màxim

El Procicat podria aprovar aquesta setmana un increment de l'aforament en grans recintes si implanten sistemes de ventilació específics

RedaccióActualitzat

El Gran Teatre del Liceu ha decidit, finalment, supendre les funcions de "La traviata" de forma indefinida. Assegura que fer la representació per a 500 persones, com estableixen les mesures de seguretat, no és viable. Per això, ha decidit deixar de fer aquesta òpera "fins que el Procicat rectifiqui el topall màxim".

"Aquesta mesura, actualment, impossibilita que el Teatre pugui arribar al mínim del 50% del seu aforament total i és per aquest motiu que, tal com es va anunciar a l'última comissió executiva, el Teatre no contempla seguir fent funcions amb 500 persones per motius econòmics, artístics i de reputació", ha explicat la direcció en un comunicat.

Asseguren que no reprendran les funcions a l'espera que es revisi l'aforament. El Teatre, assegura, "es posarà en contacte amb els afectats el dia abans de cada funció per confirmar-los la seva cancel·lació, i, per tant, el retorn de l'import de l'entrada".

El repartiment artístic continuarà a Barcelona per si s'engengen les funcions.


Aquest dilluns, el Liceu va suspendre les funcions de dimarts i dimecres  de "La Traviata", després que el govern va rebutjar l'aforament permès. Dissabte va avisar que suspendrien les funcions si no aconseguien ampliar l'aforament del teatre fins al 50%.
 

Amb l'ocupació permesa actual es poden ocupar 500 localitats, que respresenten un 21% de l'aforament total. La direcció considera que per seguir oferint la programació, s'haurien d'ocupar unes 1.100 butaques, és a dir, la meitat de la capacitat que té el Liceu.

De moment, s'han fet dues representacions d'aquesta òpera de Verdi i se n'havien de representar 15 més fins a finals d'any. L'última funció es va fer dilluns.


Ampliar l'aforament amb bona ventilació

El Procicat estudia ampliar els aforaments si els locals disposen d'un sistema de ventilació que garanteixi la renovació de l'aire i, per tant, dels aerosols que poden quedar en suspensió amb coronavirus. La directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha dit a TV3 que es podrien presentar els resultats de l'informe que estan elaborant a la reunió del Procicat d'aquest mateix dijous. 

"La idea seria incorporar-ho a les mesures de seguretat de manera immediata, aquesta setmana o la setmana que ve", ha explicat Ferrer.

Espais culturals com el Liceu, centres comercials o equipaments esportiu es podrien beneficiar, doncs, de la nova regulació si adapten els seus sistemes de ventilació.

L'aforament continuaria sent d'un màxim del 50 per cent, però el topall ja no serien 500 persones. En el cas del Liceu, es passaria de 500 a poc mes de mil espectadors.
 

 

 

ARXIVAT A:
MúsicaCoronavirus Covid-19Procicat
Anar al contingut