El castell dels verds a l'escenari del Liceu (CCMA)

El Liceu, escenari insòlit d'un 4 de 9 amb folre pels 75 anys dels Castellers de Vilafranca

Els verds han estat els protagonistes d'una gala que ha dissenyat Joan Font, de Comediants

RedaccióActualitzat

Per primera vegada, el Gran Teatre del Liceu s'ha convertit en una plaça castellera, amb un espectacular quatre de nou amb folre dels Castellers de Vilafranca. No ha estat un castell qualsevol i ha posat punt final a la gala produïda per Comediants i creada pel director, Joan Font, per celebrar el 75 aniversari dels verds.

Per pujar el castell ha calgut ampliar l'escenari del teatre, amb una plataforma sobre el fossat dels músics reforçada per poder aguantar tot el pes de la pinya. L'altura ha estat un altre dels reptes per encabir el castell en un recinte tan poc habitual i prèviament s'han pres les mesures necessàries amb làser.

"Hem fet castells a llocs tan emblemàtics com la Sagrada Família, el Palau de la Música o el Camp Nou i ens quedava pendent el Liceu. Ara hem fet realitat el somni", ha dit el president de la colla, Carles Mata.

Aquest ha estat el moment:


Música i teatre per explicar la història

Els castells han estat el fil conductor de l'espectacle dirigit per Joan Font, des de les primeres referències a Vilafranca dels balls de valencians i les muixerangues, origen dels castells, fins a les últimes fites dels de la camisa verda.

Un moment de la gala al Liceu
Un moment de la gala al Liceu (Castellers de Vilafranca)

El públic ha seguit amb emoció les músiques que habitualment sonen amb gralla i timbal adaptades a orquestra per a aquesta ocasió, interpretades pels 30 components de l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya i el Quartet Mèlt.

L'enxaneta Marta Torrent dirigint-se a l'escenari (CCMA)

Els castellers de la colla han fet d'actors i actrius, reforçats amb algun membre de Comediants, en aquesta gala presentada per David Bagés i Elisabet Carnicé.

En els seus parlaments, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat la tasca inclusiva de la colla: "Els de Vilafranca sou exemple d'abraçar a tothom". També ha intervingut la presidenta del Parlament, Anna Erra: "Els Castellers de Vilafranca heu tornat a fer història", ha dit.

Abans de la gala d'aquest dissabte al Liceu, TV3 també va assistir a un dels assajos dels verds:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Castellers
Anar al contingut