Imatge d'arxiu de l'interior del Liceu.
Imatge d'arxiu de l'interior del Liceu.
Barcelona

El Liceu acomiada 16 treballadors

La direcció va justificar la mesura per motius econòmics. Per part del sindicat, consideren els acomiadaments "innecessaris" i preparen una assemblea per després de les vacances.

RedaccióActualitzat
El Liceu de Barcelona ha acomiadat setze treballadors, onze dels quals són músics titulars de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre de la Rambla, sobretot de la secció de vent, dos cantants del cor i tres tècnics d'escenari. Els acomiadaments es van comunicar per carta el 31 de juliol passat, just l'endemà de l'última funció de l'òpera "Aïda", que va tancar la temporada i va suposar l'adéu als escenaris del baríton menorquí Joan Pons.

Els acomiadaments es faran efectius a partir de l'1 de setembre que ve. La direcció justifica la mesura per motius econòmics i ha indemnitzat els treballadors amb 20 dies per any treballat amb un màxim d'una anualitat, tal com estableix la nova reforma laboral.

Per part del sindicat Comissions Obreres, que representa, majoritàriament, els músics del coliseu de la Rambla, denuncia que aquests acomiadaments són "innecessaris" i també que s'hagin fet "just al començament de les vacances, sense que hagi intervingut cap diàleg amb la representació dels treballadors i malgrat l'esforç econòmic que ha realitzat tota la plantilla del Gran Teatre del Liceu, en acceptar en el mes de juny passat una reducció salarial d'una mensualitat".

A més, el sindicat ha valorat aquests acomiadaments al Liceu com "una nova agressió als músics de l'orquestra, que la delma després dels acomiadaments de fa dos anys".

També, CCOO ha anunciat que convocarà una assemblea després de la tornada de les vacances i que proposarà unes accions a determinar contra aquests acomiadaments.

Anar al contingut