Madrid

El laude d'Eulen fixa un plus de 200 euros, el mateix que la mediació

L'àrbitre segueix fil per randa la proposta de mediació que els treballadors van rebutjar i a més deixa sense efecte les sancions i expedients de l'empresa

RedaccióActualitzat

L'àrbitre del conflicte laboral dels treballadors de seguretat d'Eulen a l'aeroport del Prat ha lliurat aquest migdia el seu laude d'obligat compliment. La resolució de Marcos Peña ha seguit el fil de la proposta de mediació que va formular la Generalitat, i que els treballadors van rebutjar en dues ocasions.

Això sí, per acostar posicions amb el comitè de vaga, el text deixa sense efecte les sancions i expedients que va posar en marxa l'empresa per l'incompliment dels serveis mínims.

Això podria donar arguments als treballadors per desconvocar la nova vaga, que ha de començar el pròxim 8 de setembre, per demanar la readmissió de dos companys acomiadats, i dos més sancionats. 

Del text, destaca que tant el punt que passa d'ampliació de plantilla com el complement salarial són el que proposava la Generalitat: Estableix que hi haurà cinc vigilants per torn, i 25 treballadors per cobrir vacants de companys que hagin d'abandonar, puntualment, el seu lloc.

Es preveu també un complement salarial de 200 € per 12 pagues. I també la formació en radioscòpia per a tots els treballadors, una reclamació del comitè de vaga. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut