L'expresident dels Estats Units en una imatge d'arxiu (REUTERS/Kevin Lamarque)

El lapsus de Bush: "La invasió brutal i injustificada de l'Iraq... vull dir, d'Ucraïna"

L'expresident dels Estats Units ha criticat, sense voler, la guerra que ell mateix va liderar l'any 2003

RedaccióActualitzat

George W. Bush va ser el principal instigador de la guerra de l'Iraq, i sembla que, gairebé vint anys més tard, encara ho té ben present. En un discurs a Dallas, l'expresident dels Estats Units s'ha volgut referir a la guerra d'Ucraïna, que ha criticat des de bon començament. Però, sense voler, s'ha confós i s'ha referit a l'Iraq

"El resultat és una absència de controls i equilibris a Rússia, i la decisió d'un home de llançar una invasió totalment injustificada i brutal de l'Iraq."

Una espifiada que de seguida ha detectat. Bush ha optat per fer-ne broma i recordar que té 75 anys.

"Vull dir, d'Ucraïna. A l'Iraq... bé, és igual. Setanta cinc."

Tot plegat es pot veure en aquest vídeo publicat pel periodista de la cadena NBC Sahil Kapur:

El públic ha rebut l'error entre rialles, però les imatges han corregut a tota velocitat per les xarxes, on molts s'han encarregat de recordar a Bush el paper de lideratge dels Estats Units en la invasió de l'Iraq, el 2003.


Una guerra contra suposades armes de destrucció massiva

Quan les conseqüències de l'atemptat a les Torres Bessones encara eren molt presents als Estats Units i arreu del món, George Bush fill va ser el responsable d'autoritzar la invasió de l'Iraq, sota la premissa d'inutilitzar unes suposades armes de destrucció massiva que mai no s'han arribat a trobar.

Bush va comptar amb el suport d'Espanya com a país aliat. L'aleshores president, José María Aznar, va decidir, com Tonny Blair al Regne Unit, sumar-se a la coalició militar que va tirar endavant la invasió.

La guerra es va allargar fins al 2011, deixant un país devastat i sense haver complert cap dels objectius que s'havien promès. 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsUcraïnaRússiaIraq
Anar al contingut