La nova subseu s'ubicarà al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (Font:ACN)
La nova subseu s'ubicarà al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (Font:ACN)
Barcelona

El Laboratori Europeu de Biologia Molecular aposta per Barcelona

Després de vint anys sense obrir cap nova subseu, el principal centre d'investigació en ciències de la vida d'Europa ha anunciat que s'instal·larà a Barcelona

RedaccióActualitzat

Vint anys després, el Laboratori Europeu de Biologia Molecular (EMBL) obrirà una altra subseu, i aquesta vegada aposta per Barcelona. Es tracta del principal centre d'investigació en ciències de la vida d'Europa, que ja té centres a Grenoble (França), Hamburg i Heidelberg (Alemanya), Hinxton (Regne Unit) i Monterotondo (Itàlia).

La nova subseu s'ubicarà al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Està previst que hi treballin entre sis i vuit equips d'investigació, amb un total d'un centenar de persones, que se centraran en la investigació de biologia de teixits, que pot ser clau per entendre el càncer, malformacions congènites i malalties del sistema immunològic.

El laboratori comptarà amb les tecnologies més avançades en imatge i modelatge de malalties per obtenir informació complexa en 4D sobre teixits i òrgans i comprendre com s'organitzen i interactuen les cèl·lules en els teixits.

Segons el director de l'EMBL està previst que estigui operativa abans de finals d'any.

Espanya contribueix econòmicament a sostenir les activitats de l'EMBL mitjançant quotes anuals establertes en funció de la renda estatal. El 2016 li va correspondre aportar el 8,5% (9 milions d'euros) de les aportacions dels Estats membres al pressupost.

Anar al contingut