El Kremlin sobre l'operació Volhov: "Traspassa els límits de l'absurditat"

En resposta a preguntes del corresponsal de TV3, el Ministeri d'Afers Exteriors de Rússia es mostra sorprès que determinats mitjans espanyols s'hagin cregut "aquestes notícies falses"

Manel AliasActualitzat

La portaveu del Ministeri d'Exteriors rus, Maria Zakhàrova, és la persona que expressa la visió del govern de Vladimir Putin sobre política internacional i sobre el món en general.

Aquest dijous el corresponsal de TV3 a Moscou li ha preguntat com s'han pres la informació recollida en la interlocutòria judicial contra una presumpta trama de finançament del procés independentista català.

En particular, la que es basa en una conversa telefònica d'un dels investigats, el president de la fundació Catmón, Víctor Terradellas.

Segons aquesta conversa, una persona vinculada al Kremlin s'hauria compromès amb els líders independentistes a garantir el desplegament de 10.000 soldats russos i el pagament del deute de Catalunya.

"Els límits de l'absurditat"

En la seva resposta, Zakhàrova ha parlat d'"absurditat" i de "declaracions increïbles":

"Són acusacions que traspassen els límits de l'absurditat. Es basen només en el testimoni de representants de les forces separatistes. I entenem que aquesta gent és capaç de fer les declaracions més increïbles i aventureres amb l'objectiu d'internacionalitzar el procés."

 

 

Acusacions dèbils

La portaveu del Ministeri d'Exteriors està acostumada a negar tot tipus d'acusacions, com enverinaments d'opositors, atacs informàtics a altres països o l'abatiment d'un avió de passatgers, per exemple.

En alguns casos, les acusacions van acompanyades de proves sòlides, i en altres no. Quan és aquest el cas, i les acusacions són dèbils, el govern rus aprofita per posar-les totes al mateix sac.

És el que ha passat en aquesta ocasió. Ho ha emmarcat en una campanya de propaganda antirussa que, segons ha dit, impulsa Occident en general:

"Ens ho prenem amb calma. Però el que ens sorprèn és la predisposició d'uns quants mitjans espanyols a creure's aquestes notícies falses."

Maria Zakhàrova ha aprofitat les preguntes per recordar que la posició oficial de Rússia ja va quedar clara el 2017.

En aquells moments, malgrat les acusacions que els mitjans russos estaven promovent l'independentisme, el Kremlin va mantenir que era un afer intern d'Espanya i que calia resoldre'l obeint les lleis espanyoles.

 

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut