Trump qualifica de cacera de bruixes les informacions que vinculen el seu equip de campanya amb l'espionatge rus (Reuters)
Trump qualifica de cacera de bruixes les informacions que vinculen el seu equip de campanya amb l'espionatge rus (Reuters)
Moscou/Washington

El Kremlin assegura que no té "informes comprometedors" sobre Trump

Els dossiers inclourien pràctiques sexuals del president electe en un hotel de Moscou

RedaccióActualitzat

Moscou ha negat que tingui documents comprometedors sobre la vida privada i financera de Donald Trump, com publiquen diversos mitjans nord-americans. Segons el Kremlin, les acusacions són totalment falses i pretenen enterbolir les relacions entre els Estats Units i Rússia.

Aquests documents, ara en mans de les agències d'intel·ligència nord-americanes, els hauria elaborat un exagent del contraespionatge britànic per compte d'opositors polítics a Trump. Amb aquesta informació, que els serveis d'intel·ligència van presentar tant al president electe com a l'actual, n'hi hauria prou, diuen els mitjans, per fer xantatge a Trump. La suposada documentació en mans del Kremlin inclou un vídeo de caràcter sexual filmat clandestinament en una suite d'un hotel de Moscou.

Abans que les autoritats russes ho desmentissin tot ho ha fet el mateix president electe nord-americà, que a través del seu compte de Twitter ha dit que tot és fals i fruit d'una cacera de bruixes política.

Aquest dimecres continuaran al Senat les compareixences de confirmació dels membres del futur equip de govern. Avui serà el torn de l'aspirant a secretari d'Estat, Rex Tillerson, l'exempresari petroler a qui interrogaran sobre els seus estrets lligams amb la Rússia de Vladímir Putin. I Donald Trump oferirà la seva primera roda de premsa com a president electe.

Mentrestant, aquest dimarts, Barack Obama ha fet un discurs de comiat molt emotiu. El president sortint dels Estats Units ha destacat fites com la reforma sanitària, els matrimonis homosexuals i les relacions amb Cuba i l'Iran. A més, ha criticat les intencions polítiques de Trump. "No ens podem convertir en un gran país que abusa dels seus veïns més petits", ha afirmat Obama.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut