El kit d'un soldat del desembarcament de Normandia que es conserva al Keep Military Museum de Dorchester (Keep Military Museum)
El kit d'un soldat del desembarcament de Normandia que es conserva al Keep Military Museum de Dorchester (Keep Military Museum)

El kit d'un soldat del desembarcament de Normandia: galetes, xocolata i paper higiènic

Un museu britànic ha analitzat amb raigs X una capsa que assegura que és l'últim kit que es conserva dels soldats que van participar en el D-Day, ara fa 78 anys

Actualitzat

Què necessitava un soldat per sobreviure 24 hores al front de la Segona Guerra Mundial? Un museu anglès ha ensenyat una capsa amb els aliments i productes de supervivència que portaven els soldats que van participar en el desembarcament de Normandia.

El Keep Military Museum de Dorchester, al comtat de Dorset, assegura que és l'últim kit que es conserva dels soldats del D-Day, el 6 de juny de 1944.


L'escàner amb raigs X de la capsa, fet amb la col·laboració dels cobservadors del Palau Romà de Fishbourne, mostra tots els elements que hi ha a l'interior.

Això és la llista del que conté el kit:

  • Deu galetes
  • Dues galetes de civada
  • Sobres de te, sucre i llet
  • Un tros de carn
  • Dues porcions de xocolata amb panses i una de xocolata normal
  • Caramels
  • Dos paquets de xiclets
  • Una ració de sal
  • Tauletes d'extracte de carn
  • Quatre terrossos de sucre
  • Quatre peces de paper higiènic.
Una conservadora del Palau romà de Fishbourne observa l'examen amb raigs X del pack d'un soldat
Una conservadora del Palau Romà de Fishbourne observa l'examen amb raigs X del kit d'un soldat (Keep Military Museum)

L'anomenat "kit de racions d'assalt" s'entregava als soldats britànics i de la Commonwealth per al desembarcament de Normandia i estava pensat per alimentar les tropes 24 hores mentre s'establien les cadenes de subministraments.

Les racions es guardaven en una capsa de cartró encerada que se segellava, per tal de mantenir els aliments a prova d'aigua i de gas. Eren una manera lleugera de proporcionar als soldats les 4.000 calories diàries que necessitaven.

La capsa es va trobar l'any 2006 i es va atribuir erròniament a la dècada dels 50. Més recentment, quan es va tornar a analitzar per a una exposició de racions militars, el director del museu va identificar-la com un dels kits utilitzats durant la Segona Guerra Mundial.

Es troba en un estat tan fràgil que no es mostra al públic, i es conserva al dipòsit del museu.

Aquesta setmana ha fet 78 anys que 160.000 soldats aliats van desembarcar a les platges de Normandia per alliberar Europa del nazisme, en un fet decisiu per al final de la Segona Guerra Mundial.

 

ARXIVAT A:
Memòria històrica Segona Guerra Mundial
Anar al contingut