Oriol Pujol en una imatge d'arxiu
Oriol Pujol en una imatge d'arxiu.
Barcelona

El jutge veu indicis de suborn d'Oriol Pujol i la seva dona en el "cas ITV"

El jutge del "cas ITV" ha cridat a declarar les parts després de la petició de la fiscalia d'imputar el diputat de CiU. El presumpte delicte de suborn s'afegiria al de tràfic d'influències, que ja s'estava investigant. El ministeri públic basa la seva acusació en informes de l'Agència Tributària, que indicarien que Pujol va cobrar 30.000 euros d'un empresari per votar a favor d'una llei.

RedaccióActualitzat

El jutge del "cas ITV" ha citat els advocats d'Oriol Pujol i els de la seva dona així com els dels empresaris Sergi Alsina i Ricard Puignou per un suposat delicte de suborn. El magistrat respon així a la imputació que demanava el fiscal. Rebutja, però la petició d'obrir una peça a part per investigar si Pujol va cobrar diners a canvi de votar a favor d'una llei, perquè entén que són fets "connexos" amb la causa ja oberta i en la qual Pujol està imputat per tràfic d'influències. Acusacions i defenses estan citades el 20 de gener perquè concretin les seves posicions sobre la petició d'imputació de la fiscalia.

La nova línia d'investigació de la Fiscalia Anticorrupció es basa en els últims informes de l'Agència Tributària, dels quals es desprendria, segons el ministeri públic, que Oriol Pujol hauria cobrat 30.000 euros de l'empresari de les ITVs Ricard Puignou a canvi de votar a favor dels seus interessos en la tramitació de la Llei de Seguretat Industrial del tripartit.

La fiscal sospita que aquests pagaments s'haurien realitzat amb la intermediació de Sergi Alsina, empresari també imputat en el cas ITV i amic íntim d'Oriol Pujol. Els diners haurien anat a una societat que administra la dona de Pujol Ferrusola, Anna Vidal.

Segons l'opinió del magistrat, examinats "detingudament" els escrits de la fiscalia i la documentació inclosa, "es desprèn amb absoluta claredat" que de les diligències practicades es deriven indicis racionals d'un delicte de suborn, que s'uneix al de tràfic d'influències, que ja s'estava investigant.

En el seu acte, el jutge dóna un toc d'atenció al fiscal per anunciar a la premsa la petició d'imputació quan el cas està sota secret de sumari. Segons la seva opinió, aquesta actitud "s'escapa d'una instrucció curosa i serena", sobretot tenint en compte que els fets sorgits de les diligències investigades en el cas de les ITVs "haurien arribat igualment al coneixement dels mitjans i de la societat en general", però no abans que a les persones implicades.

 

Anar al contingut