Madrid

El jutge Ruz proposa jutjar Alavedra i Prenafeta pel "cas Pretòria"

La suposada trama de corrupció urbanística hauria defraudat uns 45 milions d'euros als ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres.

RedaccióActualitzat

Tancada la investigació del "cas Pretòria" de corrupció urbanística a diferents ajuntaments catalans entre el 2002 i el 2009. El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz creu que hi ha indicis per fer seure al banc dels acusats els exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, l'exalcalde del PSC Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz i l'exdiputat socialista Luis García. En total són onze els imputats.

Ruz transforma en procediment abreujat aquestes diligències que va obrir a finals de gener del 2009 el seu antecessor al jutjat, Baltasar Garzón, i en què han arribat a estar imputades vint persones, de les quals gairebé la meitat han estat exonerades d'aquesta causa al llarg de la instrucció.

De les investigacions es conclou que la suposada trama de corrupció urbanística estava liderada per Luis García, "Luigi", i es calcula que aquesta xarxa va defraudar uns 45 milions d'euros als ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres. Entre els altres imputats hi ha Manuel Dobarco Touriño, exregidor socialista d'Urbanisme de Santa Coloma.

La llista la completen Manuel Valera Navarro, José Singla Barceló, Manuel Carrillo Martín, Gloria Torres Pladellorens, Philip Mahan i María Lluïsa Mas Crussels. Els delictes que s'imputen als encausats són tràfic d'influències i suborn, tots dos comesos per particulars i funcionaris, i blanqueig de capitals.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut