El jutge ordena presó per a Juana Rivas i al·lega que "no té cabuda" suspendre la pena
Juana Rivas a Granada el dia que va anar a recollir la sentència, el 2018 (Europa Press/Jesús Prieto)
Granada

El jutge rebutja suspendre la pena a Juana Rivas i n'acorda l'ingrés immediat a presó

La mare condemnada per no haver entregat els fills a l'exparella també ha de pagar 12.000 euros d'indemnització i perd la pàtria potestat sis anys

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Granada ha ordenat l'entrada a la presó de Juana Rivas, la mare que va desaparèixer amb els fills per evitar tornar-los al pare, al qual acusa de maltractaments. La decisió del jutjat penal 1 de Granada arriba després que el Tribunal Suprem va condemnar Rivas a dos anys i mig de presó pels fets, que van passar l'estiu del 2017.

Era una rebaixa de la condemna a la meitat, però que no li estalviava la presó. La sentència del Suprem és ferma i el jutge de Granada Manuel Piñar, que també és qui va condemnar Rivas a cinc anys de presó, ha conclòs que "no és procedent" la suspensió de la pena perquè és superior a dos anys i no consideri que es pugui suspendre.

Per això ha ordenat que se la detingui i ingressi a la presó. En una interlocutòria, el jutge ha donat un termini màxim de 15 dies perquè les forces de seguretat portin la condemnada al jutjat.

A més, el jutge reclama a la dona la indemnització de 12.000 euros i acorda que es notifiqui al Registre Civil que la pèrdua de la pàtria potestat dels fills durant un període de sis anys.

El Suprem va rebaixar la pena a Juana Rivas però sense eludir la presó (Europa Press / Jesús Prieto)

La defensa de Rivas demana esperar que es resolgui l'indult

L'advocat de Rivas ha considerat "molt injusta" la decisió i al·lega que encara no s'ha resolt l'indult sol·licitat al govern espanyol. Demana que la pena quedi en suspens mentre no es resolgui l'indult. També ha anunciat un recurs contra la decisió del jutge Granada.

Per la seva banda, Enrique Zambrano, advocat de l'exparella de Rivas, Francesco Arcuri, ha demanat que es respecti la decisió judicial.

Els fets van passar l'estiu del 2017. Rivas va estar un mes en parador desconegut amb els fills per no entregar-los al pare. L'argument era que els protegia d'ell, que va ser condemnat el 2009 per lesionar-la. Ellla el va tornar a denunciar per maltractaments el 2016.

El pare va denunciar els fets i Rivas li va portar els fills al pare al cap d'un mes, després de diversos requeriments.

El jutge sentenciador la va condemnar per dos delictes de sostracció de menors, que el Suprem va rebaixar a un.

ARXIVAT A:
MenorsFamília AndalusiaItàliaJudicial
Anar al contingut