Josep Maria Mainat ha arribat als jutjats amb la seva advocada, Olga Tubau (EFE/Andreu Dalmau)

El jutge prohibeix a Angela Dobrowolski acostar-se a Josep Maria Mainat i els seus fills

El jutge manté en llibertat la dona del productor televisiu, acusada d'intentar matar-lo, i dicta una ordre d'allunyament, com volia l'acusació

Actualitzat

El jutge ha decidit mantenir en llibertat provisional a Angela Dobrowolski, acusada d'intentar matar el seu marit, el productor televisiu Josep Maria Mainat. També li ha imposat una ordre d'allunyament, com havia demanat l'acusació, i ha descartat l'ingrés provisional a la presó que demanava la fiscalia.

El magistrat obliga Dobrowolski a estar sempre a una distància mínima d'un quilòmetre de Mainat i dels dos fills que tenen en comú. Té "l'obligació de compareixença periòdica davant l'autoritat judicial". A més, li ha retirat el passaport, que ja ha estat entregat en seu judicial, i li ha prohibit sortir d'Espanya.

 

Angela Dobrowolski ha comparegut per segona vegada davant del jutge, en qualitat d'imputada, acusada d'intentar matar el seu marit, que és diabètic, injectant-li insulina. L'exmembre de La Trinca també ha declarat, com a testimoni, i és la primera vegada que explica al jutge la seva versió dels fets.

 

Angela Dobrowolski, amb el seu advocat Jorge Albertini (EFE/Andreu Dalmau)

 

Els dos han declarat aquest matí al Jutjat d'Instrucció número 32 de Barcelona, que porta el cas, i en funcions de guàrdia, a la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet de Llobregat. Ell ha arribat cap a tres quarts de deu, poc abans de l'hora en què estava citat, acompanyat de la seva advocada i amb una persona de seguretat. Ella ha arribat mitja hora després.

 

S'investiga què va passar la matinada del 22 al 23 de juny, quan Mainat va haver de ser ingressat per un coma hipoglucèmic i va acusar la seva dona d'haver-ho provocat injectant una sobredosi d'insulina mentre dormia.

Ella, que està acabant Medicina, manté que es va limitar a injectar al seu espòs un compost vigoritzant, perquè ell l'hi va demanar per al tractament antiedat que segueix des de fa anys.

Anar al contingut