El jutge processa l'antiga cúpula del grup iDental per frau a la Seguretat Social
L'estafa va deixar miler de persones sense el seu tractament odontològic

El jutge processa l'antiga cúpula del grup iDental per frau a la Seguretat Social

És la primera peça que anirà a judici d'aquesta cas d'estafa que va deixar milers d'afectats sense el seu tractament odontològic

Quim BalaguerActualitzat

El jutge del cas iDental, José de la Mata, ha processat set persones integrants de l'antiga cúpula del grup odontològic per 24 delictes contra la Seguretat Social que van causar un frau de 23,6 milions d'euros a les arques públiques.

El magistrat de l'Audiència Nacional veu indicis per jutjar els primers administradors, els posteriors propietaris i dues persones més que van col·laborar amb ells.

Segons el jutge, entre el 2015 i el 2018, els investigats van dur a terme maniobres comptables "amb ànim defraudatori" buidant patrimonialment el grup iDental mitjançant la sortida de fons i altres operacions fictícies que descapitalitzaven l'empresa per al seu profit.

 

Tractaments interromputs

L'estafa d'iDental està considerada el frau sanitari més gran de la història d'Espanya, amb més de 350.000 persones afectades que ja havien pagat els diners pels seus tractaments, però es van quedar sense ser atesos.

Els problemes amb el grup es van detectar el gener de 2017 amb les primeres denúncies de clients, i queixes per mala praxi, però no va ser fins un any després que el grup es va declarar en fallida i en situació de concurs de creditors i les clíniques van començar a tancar en cadena.

Mitjançant intenses campanyes publicitàries, preus molt ajustats i promeses d'ajudes a les butxaques amb menys recursos, iDental es va expandir ràpidament pel territori espanyol amb franquícies arreu del país.

Al marge de les investigacions de la fiscalia, milers dels afectats d'iDental han presentat denúncies judicials per intentar recuperar els diners que ja havien avançat per als seus tractaments.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialFrau fiscal
Anar al contingut