Salvador Dalí i la seva possible filla
Salvador Dalí i la seva possible filla
Madrid

El jutge ordena l'exhumació del cos de Dalí, dijous que ve

L'exhumació es podria paralitzar si prospera el recurs presentat per la Fundació Gala-Dalí contra la demanda de paternitat de Pilar Abel Martínez, la dona que diu que és filla del pintor

RedaccióActualitzat

L'exhumació del cos de Salvador Dalí es farà dijous que ve si no ho impedeix un recurs presentat per la Fundació Gala-Dalí. Metges de l'Institut Anatòmic Forense prendran mostres del cos embalsamat de Dalí al mateix Museu Dalí de Figueres, on està enterrat. No caldrà, doncs, traslladar el cadàver.

Aquesta és la segona ordre d'exhumació del cadàver del pintor, dictada per la titular del jutjat madrileny que instrueix la demanda de paternitat interposada per Pilar Abel Martínez, la dona que diu que és filla de Dalí. La primera va ser aturada per un recurs de la Fundació Gala-Dalí. També l'han presentat ara i, en cas que prosperés, seria l'únic motiu que podria paralitzar l'exhumació.

L'Ajuntament de Figueres també s'hi oposa. L'edifici del museu és propietat del consistori, que té totes les competències en els permisos de trasllat i moviment de cadàvers. Dimarts, Pilar Abel va anar a Madrid, on se li va extraure una mostra d'ADN.

Anar al contingut