Algunes de les obres d'art de Sixena
Algunes de les obres d'art de Sixena exposades al Museu de Lleida
Lleida

El jutge ordena que s'emportin les obres de Sixena si dilluns encara no s'han entregat

El magistrat estableix l'11 de desembre com a data límit per retornar les 44 obres de Sixena a Aragó

RedaccióActualitzat

S'accelera el compte enrere per a l'entrega a Aragó de les 44 obres procedents del monestir de Sixena que hi ha al Museu de Lleida. S'hauran d'entregar com a màxim dilluns vinent, dia 11, segons ha dictat el magistrat del jutjat d'Osca que porta el cas, Antonio Martín.

Ara bé, el magistrat ha ordenat entrar al Museu de Lleida per fer efectiu el lliurament de les peces "si no s'haguessin lliurat amb anterioritat".

El jutge demana que el govern aragonès i la Guàrdia Civil es coordinin per dur a terme l'operació i "proporcionar seguretat al personal encarregat de la retirada dels béns i del trasllat", així com per fer complir l'acord, i autoritza "tota intervenció" per dur-ho a terme.

A més, autoritza l'entrada d'aquest cos dins del museu i afegeix que l'ajudin altres forces de seguretat "si fos necessari", en compliment de la llei orgànica de forces i cossos de seguretat.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat que el Consorci del Museu de Lleida presentarà recurs per evitar l'entrega de les obres.

El museu té un termini de cinc dies per presentar el recurs.

ARXIVAT A:
SixenaPatrimoni
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut