La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, en una imatge d'arxiu.
La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, en una imatge d'arxiu.
Palma

El jutge ordena destruir els correus privats que afecten la vida íntima d'Urdangarín

El jutge de Palma adverteix a Diego Torres, l'exsoci del duc de Palma que va aportar els correus, que no li enviï més còpies d'aquests correus perquè no els incorporarà a les investigacions.

RedaccióActualitzat
El jutge de Palma José Castro ha ordenat destruir els correus electrònics privats que l'exsoci d'Urdangarin Diego Torres va aportar al jutjat i que afecten la vida privada del duc de Palma. El jutge ha advertit a Torres que no enviï més còpies de correus que revelen detalls sobre la vida íntima d'Urdangarin perquè no els incorporarà a les investigacions.

El jutge Castro, de fet,  ja havia decidit no incorporar aquests correus a la causa, però ara ha ordenat que directament es destrueixin. Argumenta que pertanyen a l'àmbit de la seva intimitat, i que no tenen res a veure amb els delictes que s'investiguen. A més, recorda a Torres que l'Audiència de Palma ja el va alertar que no continués per aquest camí.

Castro també ha decidit aquest dilluns 11 de juny que, malgrat que la investigació sobre la branca valenciana del cas és al TSJV, si ell ho considera pot interrogar també aquests imputats.

Per això, interrogarà Miguel Zorío sobre el projecte dels Jocs Europeus pels quals Urdangarin va cobrar 380.000 euros sense que mai s'arribessin a celebrar. Zorío era l'ambaixador del gendre del rei a València i el seu testimoni ara és clau per continuar descobrint el funcionament de Nóos.

Mentrestant, ja ha declarat Mario Sorribas, un  "testaferro" considerat la mà dreta d'Iñaki Urdangarin en els seus negocis a Nóos i a la Fundació "Deporte, Cultura e  Integración Social". Sorribas ha reconegut que Aizoon no tenia treballadors i que servia per desviar diners de Nóos.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut