València

El jutge manté la imputació per un presumpte delicte de suborn contra Francisco Camps

El president del País Valencià, Franciso Camps, ha declarat finalment aquest dimecres com a imputat per un presumpte delicte de suborn. Francisco Camps, que en sortir dels tribunals ha dit sentir-se tranquil i satisfet per haver pogut explicar-se, segueix imputat en el "cas Gürtel". Al carrer, defensors i detractors del president de la Generalitat Valenciana han protagonitzat algun incident.

Actualitzat
Una hora abans del que estava previst -poc abans de les nou del matí- el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha arribat al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià per declarar com a imputat en el "cas Gürtel". A l'entrada, l'esperaven l'alcaldessa de València, Rita Barberà, i els tres vicepresidents del Consell Valencià: Vicente Rambla, Gerardo Camps i Juan Cotino, que no han volgut parlar. Avui, deien, parlarà només el president Camps. També l'esperaven desenes de simpatitzants del PP, amb banderes de la comunitat, que n'han aplaudit l'entrada. S'ha produït algun aldarull entre els simpatitzants i un grup de treballadors que ha anat al jutjat a manifestar-se.

El president valencià ha declarat durant 45 minuts per un suposat delicte de suborn. Durant la declaració, Camps hauria d'haver aclarit si va rebre vestits per valor de més de 12.000 euros per part de l'empresa Orange Market, a canvi de l'adjudicació de contractes. Camps sempre ha defensat la seva innocència i té el suport de la cúpula del PP.

Acabada la declaració, Camps ha sortit del tribunal i desenes de simpatitzants del PP l'han tornat a aclamar. El cap de l'executiu valencià ha explicat als periodistes que se sent "molt satisfet i molt content" per haver pogut explicar "la veritat" al jutge i que espera que el judici "vagi tan ràpid i tan bé com sigui possible". Camps és el representant de més nivell del PP que està esquitxat per aquest cas, però avui s'ha mostrat molt tranquil, tot i que, de moment, el jutge li manté la imputació.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut