Madrid

El jutge Garzón demana empara al CGPJ pels atacs rebuts des de mitjans de comunicació madrilenys

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha demanat empara al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) davant les crítiques de mitjans de comunicació madrilenys, que posen en dubte la seva independència. Garzon se sent atacat per la premsa per la seva actuació en el cas de la falsificació de l'informe policial de l'11-M, en què imputa els perits.

Actualitzat

Fonts jurídiques han informat que, concretament, el magistrat basa la seva petició d'empara en els "atacs sistemàtics i injustificats, greument atemptatoris a la independència del poder judicial", que, segons ell, està patint per part de "El Mundo", la cadena "Cope", el web Libertad Digital i el diputat del PP Jaime Ignacio del Burgo.

També ha sol·licitat empara davant el vocal conservador del CGPJ José Luis Requero per la seva "denúncia injustificada" davant el Servei d'Inspecció del Consell, "amb el que això implica d'atac a la independència judicial" del titular del jutjat central d'instrucció número 5.

Requero sol·licitava que la inspecció del CGPJ investigués si Garzón va vulnerar els drets dels pèrits que van fer l'informe sobre l'àcid bòric trobat al domicili del processat per l'11-M Hassan el-Haski, als qui va imputar un delicte de falsedat en document públic.

La comissió permanent del CGPJ va rebutjar, per tres vots a dos, fer una declaració de suport al jutge Garzón per les crítiques que ha rebut en relació amb els esmentats informes. Un dels arguments utilitzats per la majoria conservadora per no aprovar la declaració de suport era que la situació no es tractava "tècnicament" d'una sol·licitud d'empara de la independència judicial, ja que el magistrat no l'havia sol·licitat.

Els vocals que van votar en contra de Garzón van ser el president del CGPJ, Francisco José Hernando, el portaveu del Consell, Enrique López, i el també vocal de la majoria conservadora, Carlos Ríos.

Anar al contingut