Madrid

El jutge expulsa "Txapote" i la seva companya del judici per la seva actitud desafiadora i falta de respecte

Segona jornada del judici a l'exdirigent etarra Francisco Javier García Gaztelu, més conegut amb el sobrenom de "Txapote", i de la seva companya Irantzu Gallastegui, acusats de la mort del regidor del PP a Errenteria José Luis Caso, el 1997. Després de l'actitud desafiadora que tots dos van mostrar en la primera sessió, i que va requerir la intervenció dels agents de policia, avui han continuat igual fins al punt que el jutge els ha expulsat de la sala.

Actualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Alfonso Guevara ha expulsat "Txapote" i la seva companya, així com els seus familiars, del judici que se segueix contra ells per l'assassinat del regidor del PP d'Errenetria José Luis Caso. Guevara ha pres aquesta decisió per la seva "absoluta falta de respecte" cap al tribunal i el seu "menyspreu" cap a l'Estat i les seves institucions.

En el seu últim torn de paraula abans de ser expulsats, els dos acusats han negat que el tribunal estigui legitimitat per jutjar els "gudaris" -que vol dir "soldats" en basc- i han exigit que s'investigui amb igual determinació la mort de l'etarra José Luis Geresta Múgica.

A més, el magistrat ha prohibit a l'advocat defensor "parlar de política", quan aquest assegurava que la causa de la violència etarra és el "conflicte polític" que, al seu parer, es viu al País Basc. L'advocat també ha dit que els acusats no tindran problemes per reinserir-se a la societat un cop "canviïn les circumstàncies d'aquest conflicte".

Tenint en compte aquesta actitud, el fiscal ha demanat que els acusats compleixin íntegrament els 30 anys de presó, ja que no hi veu possibilitats de reinserció.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut