Barcelona

El jutge envia a presó l'exinspector de la Policia Nacional implicat en el cas dels macroprostíbuls

El jutjat que porta el "cas Saratoga" ha decretat presó sense fiança per a l'exinspector de la Policia Nacional implicat i presó eludible amb una fiança de 20.000 euros per a dos dels tres advocats imputats. Després de ser detingut dijous, la Fiscalia va demanar per a l'inspector J.J.M.P., conegut com a "Jordi", presó pels delictes d'obstrucció a la justícia, extorsió i associació il·lícita.

Actualitzat
Per a l'advocat Fernando Martínez, president de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) i exmembre de l'executiva del PP català, que va quedar en llibertat divendres a l'espera de comparèixer de nou avui, la jutge ha decidit el seu ingrés a la presó sota una fiança de 20.000 euros. Per a l'advocat Alex G., la Fiscalia demanava presó i finalment la jutge li ha imposat una fiança de 20.000 euros per eludir-la. A tots dos els atribueixen els delictes d'extorsió i associació il·lícita. El tercer advocat detingut dijous, Carlos C., que durant un temps va ser jutge substitut, ja va quedar en llibertat amb càrrecs divendres.

Els tres advocats eren socis del bufet Corporació Legal Advocats Espanya, del carrer Gelabert del barri de les Corts de Barcelona, que va ser escorcollat dijous i divendres. Fonts jurídiques han explicat que els tres advocats van dir divendres a la jutge que havien declarat a Hisenda tots els diners cobrats als prostíbuls als quals van assessorar després dels escorcolls i investigacions policials. Els lletrats suposadament cobraven diners als amos dels prostíbuls per ocultar delictes.

Dilluns passat els Mossos ja van arrestar un comissari de la Policia Nacional presumptament implicat en aquesta trama i, amb els de dijous, són ja catorze els implicats en el cas que du la jutge Elisabeth Castelló, que en manté el secret de sumari i va clausurar els dos macroprostíbuls.

Entre els imputats hi ha l'excap d'un grup de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsificació (Ucrif), que es troba en presó preventiva, i l'actual inspector en cap de la unitat, que va eludir ingressar a la presó pagant una fiança de 2.500 euros.

Anar al contingut