Carles Pellicer, alcalde de Reus
Carles Pellicer, alcalde de Reus (ACN)
Reus

El jutge d'Innova investiga si l'empresa de pròtesis Traiber va finançar CiU a Reus

El PDeCAT nega haver rebut cap quantitat econòmica ni de Traiber ni del seu gerent per finançar la campanya electoral del 2011, que va dur Pellicer a l'alcaldia

RedaccióActualitzat

El jutge del cas Innova de Reus investiga si el fabricant de pròtesis Traiber va finançar la campanya de CiU que va donar l'alcaldia a Carles Pellicer l'any 2011. La declaració davant del magistrat de l'exdirector general d'Innova i expresident de l'ICS Josep Prat implica l'alcalde reusenc.  

El jutge vol saber si el responsable de Traiber, Lluís Márquez, va finançar la campanya Convergència a canvi que l'ajuntament l'afavorís en els concursos per vendre les seves pròtesis a través del grup municipal de Salut Sagessa.

El PDeCAT de Reus nega els fets 

Ho ha fet en un comunicat, on diu que no va rebre cap quantitat econòmica ni de Traiber ni del seu gerent, Lluís Márquez, per finançar la campanya electoral a Reus. 

Segons es desprèn de la declaració de Josep Prat davant del jutge, l'alcalde de Reus va dir en una reunió posterior a les eleccions que "Márquez havia ajudat en el finançament de la campanya i li havien de tornar el favor". 

El magistrat ha aixecat part del secret de sumari d'aquesta peça, la número 4, que investiga si Traiber va vendre pròtesis defectuoses a diversos centres sanitaris a canvi de comissions.

Cal tenir present que l'empresa ja havia venut pròtesis a l'hospital reusenc entre el 2007 i el 2011, abans de les eleccions municipals que van donar a Pellicer l'alcaldia.

A més de Márquez, també estan sent investigats l'exprimera tinent d'alcalde Teresa Gomis i el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, per delictes societaris, contra la salut pública, falsedat documental i blanqueig de capitals. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut