Marbella

El jutge desestima el recurs per deixar en llibertat l'assessor d'Urbanisme de Marbella per risc de fuga i reincidència

El jutge d'instrucció número 5 de Marbella, Miguel Ángel Torres, que investiga la denominada Operació Malaia ha desestimat el recurs de reforma contra l'acte de presó dictat per a l'assessor d'Urbanisme Juan Antonio Roca, considerat el cervell de la presumpta trama de corrupció a l'Ajuntament marbellí. El jutge ha considerat que hi ha risc de fuga i que concorre la reincidència, per les causes que té pendents.

Actualitzat

L'acte estima que hi ha risc de fuga i parla de la possible destrucció de proves, ja que la investigació es troba en la seva fase inicial.

El jutge imputa a Roca els delictes de blanqueig de capitals, contra Hisenda, suborn, tràfic d'influències, prevaricació com a inductor, alteració de preus en concursos i subhastes públiques, malversació de cabals i contra la flora i la fauna, entre d'altres.

La defensa ha indicat que l'acte s'ha saltat el principi de presumpció d'innocència pel fet de parlar de causes pendents, per les quals no ha estat jutjat encara per l'Audiència Nacional.  A més, la defensa de Roca ha presentat una al·legació demanant qui va facilitar el vídeo de la casa on residia l'assessor d'Urbanisme de Marbella i denunciant la "vulneració del dret a la intimitat". En aquesta gravació, es podia observar que Roca tenia un tigre, així com diversos trofeus de caça en una extensa finca que comptava amb tot tipus de luxes.

Anar al contingut