Citats Turull, Forcadell, Romeva, Rull, Bassa i Rovira per notificar-los el processament

El jutge del Suprem cita els sis diputats que estan en actiu per divendres i pot enviar-los a la presó

Actualitzat

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha citat per divendres que ve totes les parts personades en la causa pel procés de Catalunya per notificar-los la interlocutòria de processament.

En la seva resolució, Llarena ha citat també sis dels investigats -Jordi Turull, Carme Forcadell, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa i Marta Rovira- per "practicar la compareixença prevista a l'article 505 de la llei d'enjudiciament criminal". Són els sis diputats que estan en actiu.

Divendres que ve el magistrat comunicarà de quins delictes els acusa i si envia a presó els quatre exconsellers, l'expresidenta del Parlament i la secretària general d'ERC.

 

 

L'article 505 és el que preveu la presó preventiva. Així ho recull la resolució que ha difós el mateix Consell General del Poder Judicial:

"Aquest precepte es refereix a la convocatòria per part del jutge o el tribunal d'una audiència en què el ministeri fiscal o les parts acusadores els podrà interessar que es decreti la presó provisional de l'investigat o l'encausat o la seva llibertat provisional amb fiança."

Els sis diputats investigats poden ser suspesos del càrrec si se'ls processa per rebel·lió mentre duri la situació de presó, segons la llei d'enjudiciament criminal. Ara bé, només poden ser inhabilitats quan el processament sigui en ferm.

 

Entre els citats, Turull després del toc d'atenció del govern espanyol

El jutge ha tornat a prendre una decisió sobre el procés, avançant-se a les previsions, quan Jordi Turull és l'alternativa amb més punts com a candidat a la presidència de la Generalitat i quan el president del Parlament, Roger Torrent, ha confirmat que ha rebut l'escrit de renúncia oficial de Jordi Sànchezcandidat de JxCat. Torrent també ha anunciat una tercera ronda de contactes a partir d'aquest dijous per proposar un nou candidat a la investidura.

L'anunci arriba també quan fonts de l'executiu de Mariano Rajoy han advertit que estaran molt pendents del que faci Turull i de qui es nomeni com a número dos de la Generalitat, que el substituiria en cas d'inhabilitació.

Fonts de l'executiu de Mariano Rajoy han recordat que Turull "té l'espasa de Dàmocles de la llibertat provisional" i que "l'estat de dret funciona". I afegeixen: "Té causes pendents, sap què passa si es traspassa la línia, i ja ha estat a la presó."

En 20 dies, Llarena ha passat de declarar complexa la investigació del procés -es podria allargar per tant 18 mesos- a estar a punt de tancar una part de la investigació.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatJudicialInvestiduraRebel·lióSedicióMarta Rovira
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut