Assemblea informativa convocada per la junta rectora de la Cooperativa de l'Aldea
Assemblea informativa convocada per la junta rectora de la Cooperativa de l'Aldea
Tarragona

El jutge del Mercantil dóna un mes i mig a la Cooperativa de l'Aldea per presentar el conveni amb els creditors

L'entitat haurà d'obtenir abans del 27 de maig el suport mínim d'un 60% del passiu o es pot acabar liquidant

RedaccióActualitzat

El jutge del Mercantil de Tarragona ha donat un mes i mig als gestors de la Cooperativa de l'Aldea per presentar el conveni amb els creditors que garanteixi el retorn del deute de més de 6,2 milions d'euros que acumula.

La cooperativa té fins al 27 de maig per aconseguir que el 65% de les persones i entitats a qui deu diners, impositors i creditors, aprovin el pla de viabilitat.

En el cas que no s'aconsegueixi aquest nivell de suport, l'entitat es pot acabar liquidant. Una situació que segons la presidenta perjudica els impositors que difícilment acabarien recuperant els diners.

Fa tres anys que l'entitat va entrar en concurs de creditors

La cooperativa ha de tornar més de 4,6 milions d'euros en estalvis que 300 impositors de la secció de crèdit de l'entitat encara tenen bloquejats. Pel que fa els creditors, hi figura Bankia, que alhora està imputada en un altre jutjat per la fallida de la Coorporativa de l'Aldea.

Tot i això, la presidenta de la Cooperativa, Montserrat Llosa, s'ha mostrat esperançada i confia poder seguir endavant gràcies a l'expectativa de rebre indemnitzacions arran del procés judicial obert per determinar les responsabilitats de la fallida.

Anar al contingut