El jutge del crim de Diana Quer torna el veredicte al jurat popular per errors formals
Enrique Abuín, àlies "el Chicle", durant el judici (EFE)

El jutge del crim de Diana Quer torna el veredicte al jurat popular per errors formals

El jutge considera que hi ha possibles contradiccions i cal una major fonamentació

RedaccióActualitzat

Després de dos dies de deliberacions, els 9 membres del jurat popular han entregat aquest matí el seu veredicte al jutge Ángel Pantín, que els l'ha retornat en considerar que hi ha errors formals que necessiten més fonamentació i "possibles contradiccions".

El jurat popular, format per cinc homes i quatre dones, ha estat deliberant des del dimarts a la tarda sobre la culpabilitat d'Enrique Abuín, àlies "El Chicle",  en els delictes de detenció il·legal, assassinat i agressió sexual a Diana Quer.

El jurat havia de respondre a 27 preguntes i el jutge ha considerat que hi ha contradiccions en les respostes. Durant el judici el jutge ja va advertir que seria molt estricte en els fonaments del veredicte.

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Galícia, totes les parts del procés han estat d'acord amb la decisió després de revisar el veredicte.  

El nou text podria estar disponible aquesta tarda o el cap de setmana, que és hàbil.

 

El Chicle, pendent de sentència tres anys després de matar Diana Quer​

Diana Quer, de 18 anys, va desaparèixer l'agost del 2016 a A Pobra do Caramiñal. Al desembre del 2017, setze mesos més tard, la policia va detenir José Enrique Abuín per un intent d'agressió a una altra noia. Més conegut com El Chicle, era un dels sospitosos de la desaparició de Diana Quer. El detingut va confessar el crim i va assenyalar on era el cos de la jove madrilenya. El cos el van trobar dins un pou en una nau industrial abandonada de la parròquia d'Asados, a Rianxo, a la Corunya.

En la primera sessió del judici, l'acusat va insistir que va acabar amb la vida de la noia de forma accidental. Va confessar que la va matar aquell 22 d'agost del 2016 i que un cop morta la va carregar als seients del darrere del seu Alfa Romeo i la va portar fins a la nau abandonada de Rianxo, on finalment va llançar el cadàver "llastat" amb maons de formigó en un pou d'aigua dolça.

En la seva intervenció davant del jurat popular, el fiscal va assegurar que José Enrique Abuín va segrestar, tancar, violar i matar la jove madrilenya de 18 anys. Per això li demana la màxima pena: la presó permanent revisable.

 

En la segona jornada del judici, va ser el torn dels excunyats de l'acusat i la seva exdona. La germana bessona d'aquesta va denunciar una violació de José Enrique Abuín quan ella tenia 17 anys.

També van declarar tres dones que suposadament va abordar el 2017 i l'amic de festes nocturnes de l'acusat, que va parlar davant del jurat d'un home obsessionat per perseguir jovenetes i va contradir algunes de les afirmacions d'El Chicle sobre la nit dels fets; per exemple, que no sabia que al pou on suposadament va llençar la noia hi havia aigua.

La defensa ha argumentat durant tot el judici que no hi va haver violació, mentre que les acusasions el consideren un "depredador sexual".

La defensa ha demanat entre dos anys i mig i 7 anys de presó per homicidi imprudent.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut