Palma de Mallorca

El jutge del "cas Palma Arena" requereix informació a una empresa presidida per Iñaki Urdangarin

El jutge que investiga el "cas Palma Arena" ha demanat informació sobre els convenis signats el 2005 i 2006 entre el Govern Balear i l'Institut Nóos, presidit per Iñaki Urdangarin, per crear les Illes Balears Fòrum, una trobada internacional sobre esport i turisme. El "cas Palma Arena" investiga un suposat desviament de fons públics durant el govern del popular Jaume Matas, en la construcció d'un velòdrom, que va acabar costant el doble de l'inicialment pressupostat.

Actualitzat
L'Institut Nóos d'Estudis Estratègics de Patrocini i Mecenatge ha d'acreditar haver rendit comptes de la inversió dels fons rebuts per a l'execució d'aquests convenis i aportar-ne les corresponents justificacions. Les Illes Balears Fòrum, a part de trobada internacional, pretenia convertir-se en un observatori permanent i mundial especialitzat en l'esport i el turisme.

Aquest fòrum es va celebrar per primera vegada el novembre de 2005 a Palma i el Govern Balear va abonar 1,2 milions d'euros a Nóos per organitzar-la. La seva segona i última edició va tenir lloc el 2006 en virtut dels dos convenis que, segons han assegurat fonts jurídiques, no va signar el duc de Palma.

Anar al contingut