El jutge del cas Nadia diu que les fotografies de la menor despullada "no són innocents"

La interlocutòria del jutge descriu fotografies de la nena mirant com els pares fan sexe al llit. L'advocat defensarà només la mare.

RedaccióActualitzat

TV3 ha tingut accés a la interlocutòria del jutge que descriu les fotografies trobades al llapis de memòria del pare de la Nadia i que han motivat que torni a cridar a declarar els pares. La declaració serà aquest divendres, i el jutge els preguntarà pel contingut, que ell ha trobat poc explicable.

Algunes són imatges on es pot veure la menor d'edat en presència dels seus pares mentre estan mantenint relacions sexuals al llit, i que el jutge considera que no tenen "explicació raonable", tant per l'evidència de les fotografies, com per l'edat de la nena que està present.

També entre els arxius confiscats a la família hi ha tot un seguit de fotografies en les quals surt la nena despullada, unes imatges que segons el jutge no es poden considerar del tipus de "fotografies innocents que qualsevol pare pot tenir del seu fill quan és petit". Aquest material que el jutge ha considerat amb contingut sexual va ser trobat en un llapis de memòria del pare.

El pare portava les fotografies quan el van detenir

Segons els investigadors policials, el pare portava el llapis de memòria amb les fotografies quan el van detenir quan volia fugir amb cotxe a l'estranger després de saltar-se un control policial, i quan a més se li van trobar altres dispositius electrònics que ara els Mossos analitzen per si hi hauria imatges sexuals on surtin altres nens.

També el jutge ordena que els Mossos comprovin si en l'ordinador del pare s'haurien esborrat alguns arxius de contingut sexual, així com buscar si hauria consultat pàgines web pedòfiles. Tot plegat amb l'objectiu de determinar si, a banda d'un possible delicte de tinença de pornografia infantil, també el pare seria responsable d'explotació sexual, és a dir, si s'hauria lucrat intercanviant fotografies de la seva filla despullada.

Nova estratègia de defensa

El descobriment d'aquestes fotografies ha fet que els pares de la Nadia es replantegin la seva defensa. Ho ha explicat aquest dijous el seu advocat, Alberto Martín, que, en resum, ha dit que l'estratègia passarà perquè ell defensi només la mare, per intentar desvincular-la dels delictes atribuïts al pare, al qual defensaria un altre advocat:

"És possible que fos convenient per a l'eficàcia de la defensa que fos separada, de manera que els arguments i les al·legacions i les proves o el calibre de la munició que fa falta des del punt de vista del procés no fos el mateix i així hi pogués haver un cert lastre d'una defensa respecte de l'altra."

L'advocat ha admès que no ha vist les fotografies, però a pesar d'això ha assegurat que no és cert que tinguin contingut sexual. La mare de la Nadia va arribar dijous procedent de Mallorca, amb temps per poder anar al jutjat aquest divendres a prestar declaració.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut