El jutge del cas Dina demana al Suprem que imputi Pablo Iglesias

El magistrat vol que se l'investigui per suposats delictes de descobriment i revelació de secrets, danys informàtics i denúncia falsa

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, acaba de demanar al Tribunal Suprem l'obertura d'una causa penal contra el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias. El magistrat ha elevat una exposició raonada a l'alt tribunal per investigar-lo per suposats delictes de descobriment i revelació de secrets, danys informàtics i denúncia falsa en relació amb el robatori del mòbil de la seva  exassessora Dina Bouselham.

L'exposició raonada del jutge també inclou investigar Gloria Elizo, vicepresidenta tercera del Congrés, els dos lletrats de la formació en el cas i la mateixa víctima del robatori.

Segons l'acta que s'ha fet publica aquest matí, el jutge troba indicis per acusar el secretari general de Podem d'haver utilitzar aquesta suposada denúncia falsa del robatori del mòbil pocs dies abans d'unes eleccions generals per obtenir rèdits davant l'opinió publica. El jutge dona per tancada l'altra part de la investigació que es quedarà a l'Audiència i que afecta l'excomissari Villarejo, així com el director de la revista Interviu i un periodista.


L'origen del cas Dina

El cas Dina té l'origen l'any 2015, quan es produeix el robatori del mòbil de Dina Bousselham, exassessora de Pablo Iglesias, un mòbil que conté informació privada i converses de líders de Podem.

Segons Iglesias, el robatori va ser planificat per l'anomenada "policia patriòtica" amb l'objectiu de desacreditar la seva formació en moments electorals clau. El contingut de la targeta del mòbil va arribar a alguns mitjans que en va publicar una part.

Però el jutge sospita de la versió de Pablo Iglesias, que va rebre la targeta de mans de l'editor d'Interviú, Antonio Asensio, i la va tenir durant un any.

El 18 de maig passat, Dina Bousselham va explicar al jutge que Iglesias l'hi va tornar deteriorada i no la va poder obrir. Però pocs dies després va canviar de versió i va dir que Iglesias l'hi havia donat en bon estat.

Abans de prendre un vol cap Argèlia, el president espanyol Pedro Sánchez ha manifestat el seu respecte per les resolucions judicials sens perjudici de mostrar el seu suport a Pablo Iglesias. També ha assegurat que no està preocupat per la situació.

ARXIVAT A:
Unides PodemPablo Iglesias
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut