Detall dels papers de Bárcenas que va publicar "El País".
Detall dels papers de Bárcenas que va publicar "El País" sobre la suposada caixa B del PP.
Madrid

El jutge del "cas Bárcenas" imputa 8 empresaris, entre els quals Villar Mir i Del Rivero, com a suposats donants del PP

El jutge Ruz cita a declarar com a imputats 8 empresaris que apareixen a la presumpta comptabilitat B del Partit Popular. Entre ells hi ha el president de la constructora OHL, Juan Miguel Villar Mir, i l'expresident de Sacyr Vallehermoso, Luis del Rivero, segons han informat fonts jurídiques, a més del considerat número dos de la xarxa Gürtel, Pablo Crespo.

RedaccióActualitzat
El jutge Pablo Ruz, que instrueix el "cas Bárcenas", ha citat a declarar com a imputats 8 empresaris que apareixen a la presumpta comptabilitat B del Partit Popular atribuïda a l'extresorer popular, com a suposats donants del partit. Entre aquests hi ha el president de la constructora OHL, Juan Miguel Villar Mir, i l'expresident de Sacyr Vallehermoso, Luis del Rivero, segons han informat fonts jurídiques.

Ruz cita també a declarar com a testimonis càrrecs populars que van admetre haver cobrat diners reflectits en els "papers de Bárcenas", entre els quals hi ha el president del Senat, Pío García Escudero, i l'expresident de les Balears Jaume Matas.

Els imputats són el presumpte número dos de la xarxa Gürtel,  Pablo Crespo; i els empresaris Juan Manuel Villar Mir (OHL), que va ser candidat a la presidència del Reial Madrid el 2006; Luis de  Rivero (Sacyr Vallehermoso); José Luis Sánchez Domínguez (Grup  Sando); Manuel Contreras Caro (Azvy); Alfonso García Pozuelo  (Construcciones Hispánica); Juan Manuel Fernández (Aldesa); José Mayor Oreja (Fomento de Construcciones y Contratas) i Antonio Vilella (Construcciones Rubau).

Les citacions responen a la querella que Esquerra Unida va presentar a l'Audiència Nacional per demanar que fossin investigats els directius de les empreses que, presumptament, van fer donatius al PP entre el 2003 i el 2008.

Pel que fa als testimonis, el president del Senat va admetre haver rebut un crèdit de 5 milions de pessetes per reparar els danys que va haver-hi a casa seva arran d'un atemptat.

També com a testimonis compareixeran davant del jutge l'exdiputat del PP Jorge Trías, que va assegurar davant d'Anticorrupció que Luis Bárcenas li va ensenyar la comptabilitat B del PP i que hi havia pagaments en efectiu a membres del partit en concepte de "complements o gratificacions", així com dos agents de la Policia Nacional que hauran de ratificar l'informe grafològic que atribueix a Bárcenas els papers manuscrits que va publicar "El País".
Anar al contingut