El TSJC descarta incorporar a la causa del 9-N l'informe dels fiscals catalans contra la querella
El TSJC descarta incorporar a la causa del 9-N l'informe dels fiscals catalans contra la querella
Barcelona

El jutge del 9-N decideix no incorporar l'informe dels fiscals catalans contra la querella

Les defenses de Mas i Rigau van demanar l'informe, que després va desautoritzar la Junta de Fiscals de l'Estat, i ara el magistrat instructor creu que no és una prova pertinent

RedaccióActualitzat

Una de les peces clau en el procés contra Artur Mas pel 9-N queda fora de la causa. Es tracta de l'informe que va fer la cúpula dels fiscals catalans contrari a obrir la querella. La defensa de l'expresident va demanar incorporar-lo. Considera que és una prova dels motius polítics de la fiscalia espanyola per acabar instruint la querella contra el que havia argumentat per unanimitat la Junta de Fiscals de Catalunya. Ara, el magistrat instructor fa cas del ministeri fiscal i de l'acusació popular i diu que l'informe no resulta ni útil ni pertinent per aclarir els fets.

El magistrat conclou que l'informe dels fiscals era intern i provisional i, per tant, creu que no és procedent tenir-lo en compte en la investigació. També sosté que, com que la fiscalia es regeix pel principi jeràrquic, el que compta és el que decideix el fiscal general de l'Estat, que és qui va determinar que s'havia d'interposar la querella.

De fet, el llavors fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, va acabar dimitint arran de la crisi oberta a la fiscalia per la disparitat de criteris entre la Fiscalia de Catalunya i la Fiscalia General de l'Estat per la querella del 9-N.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut