Màlaga

El jutge decreta llibertat sota fiança d'un milió d'euros per al cervell de l'"operació Malaia"

El jutge que instrueix el "cas Malaia", sobre corrupció urbanística a l'Ajuntament de Marbella, ha fixat una fiança d'un milió d'euros perquè el suposat cervell de la trama, l'exassessor d'Urbanisme Juan Antonio Roca, eludeixi la presó. Després de complir dos anys de presó preventiva, Roca, que està acusat de malbaratament de fons públics i frau a la hisenda pública, blanqueig de capital, falsedat, tinença il·lícita d'armes i tràfic d'influències, quedarà, doncs, en llibertat, malgrat que la fiscalia havia sol·licitat que complís el termini màxim de quatre anys permès per la llei.

Actualitzat

Juan Antonio Roca, el suposat cap de la trama de corrupció urbanística de la ciutat de Marbella coneguda com l'"operació Malaia", podrà sortir de la presó si paga una fiança d'un milió d'euros. Ho ha decretat el jutge que porta el cas, Óscar Méndez. Si Roca surt de la presó, haurà de presentar-se diàriament al jutjat i no podrà sortir d'Espanya.

Roca el van detenir el 29 de març del 2006 en la primera fase de l'operació policial i va ingressar a la presó al cap de dos dies. Està processat pels delictes de malbaratament de fons públics i frau a la hisenda pública, blanqueig de capital, falsedat, tinença il·lícita d'armes i tràfic d'influències.

El febrer passat es va fer una vista per decidir si se li allargava dos anys més la presó provisional, fins a complir el termini màxim de quatre anys permès per la llei. Això és el que va demanar el fiscal anticorrupció, però el jutge ha dictat finalment una ordre de llibertat provisional sota fiança.

Anar al contingut