Façana del Banc de Madrid
Façana del Banc de Madrid
Madrid

El jutge declara el Banc Madrid en concurs de creditors voluntari

El jutjat mercantil número 6 de Madrid ha dissolt l'entitat i ha substituït els administradors provisionals que va nomenar el Banc d'Espanya en el moment de la intervenció per administradors concursals

Actualitzat

El jutjat mercantil número 6 de Madrid ha fet el primer pas per liquidar el Banc Madrid. Aquest dimecres ha declarat el concurs de creditors voluntari, ha dissolt l'entitat i ha substituït els administradors provisionals que va nomenar el Banc d'Espanya en el moment de la intervenció per administradors concursals.

El magistrat Carlos Nieto ha designat administradors concursals Legal i Econòmic Administradors Concursals, a proposta del Fons de Garantia de Dipòsits i de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, a causa de "l'alarma social" i l'"important perjudici" causat als clients de l'entitat i als seus treballadors. Mentrestant, uns 300 treballadors del banc i un centenar d'inversors han decidit impugnar aquesta intervenció.

També aquest dimecres, el govern andorrà ha anunciat l'obertura d'una línia de crèdit de 100 milions d'euros per als clients de la seva matriu, Banca Privada d'Andorra. D'aquesta manera, l'executiu vol donar liquiditat a les empreses que treballen amb el banc per fer front al pagament de nòmines.

Anar al contingut