València

El jutge de València veu "indicis racionals" de delicte de suborn per obrir judici contra Francisco Camps

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha decidit obrir un judici contra el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, pel "cas Gürtel". El jutge valencià veu "indicis racionals" de delicte per continuar amb el procediment contra Camps per un suposat delicte de suborn. El magistrat, després d'haver estudiat el cas, ha fixat una compareixença preliminar per al 15 de juliol en què la defensa podria aportar més proves i sol·licitar el sobreseïment. En cas que es faci el judici, serà amb jurat popular. Malgrat tot, el PP diu que continua donant suport al president valencià i Camps ha anunciat que recorrerà contra la decisió del jutge.

Actualitzat
El matí del 20 de maig, el president valencià, Francisco Camps, entrava, aclamat per la multitud, al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià per respondre davant del jutge de les acusacions d'haver rebut regals -entre aquests, alguns vestits- de l'organització de l'empresari Francisco Correa, processat en la trama de corrupció que afecta el PP.

El president valencià, que va entrar i va sortir com a imputat, va assegurar que estava molt content d'haver donat la seva versió al jutge, va reiterar la seva innocència i va demanar l'arxivament del cas.

Un mes i mig després, el tribunal valencià ha rebutjat la seva petició i ha anunciat, a través d'un acte, que s'ha de continuar el procediment. El jutge considera que hi ha prou indicis per considerar que els fets de què s'acusa Camps podrien ser constitutius d'un delicte de suborn. El president valencià ha estat citat el pròxim dia 15 en una vista en què es concretarà la imputació i les defenses podran fer les seves al·legacions.

La decisió del tribunal ha coincidit amb la publicació de diverses informacions en què s'aportarien més dades sobre el presumpte delicte de suborn de què és acusat el president Camps. Segons aquestes informacions, Camps i altres acusats haurien rebut més de 30.000 euros en regals de la xarxa que dirigia Francisco Correa. Entre les proves noves que ha trobat la policia, hi ha diversos correus electrònics que acrediten que l'organització de Correa va pagar els vestits de diversos polítics valencians, entre ells Francisco Camps.

Fins ara, Camps ha reiterat que és innocent, però totes aquestes proclames no li han servit per escapar-se del procés judicial. El president valencià ha anunciat que recorrerà contra la decisió del jutge en l'últim intent d'evitar l'inici del procés judicial. Si, dins d'aquest procés, s'arribés a judici, es faria amb un tribunal popular.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut