Massalcoreig és un dels municipis del Segrià on no s'aplicaran restriccions (ACN/Estefania Escolà)

El jutge de Lleida impedeix aplicar les restriccions contra la Covid a 13 municipis

Segons la justícia, a cinc pobles del Segrià i vuit de la Noguera no hi ha casos que justifiquin les mesures i, a més, no cal demanar cita prèvia a les botigues, que han de respectar l'aforament

Actualitzat

El jutjat d'instrucció número 2 de Lleida veu alguns problemes en les últimes mesures que ha aprovat la Generalitat per frenar l'expansió de la Covid. Exclou cinc pobles del Segrià i vuit de la Noguera de les limitacions proposades pel govern i també relaxa les mesures per als comerços.

Dels 38 municipis del Segrià, no ratifica les restriccions a cinc: Massalcoreig, Gimenells, Sarroca de Lleida, Artesa de Lleida i Benavent de Segrià. També exclou els municipis de la Noguera que reben servei dels equips d'atenció primària d'Artesa de Segre i Ponts. Són aquests dos i també Cabanabona, Gualter, Oliola, Sanaüja, Vilanova de l'Aguda, i Vilanova de Meià. En total, doncs, tretze municipis

 

En general, el jutge considera que les mesures son "idònies per obtenir els fins pretesos", però les considera excessives en aquests municipis, on la taxa de contagis és baixa:

"Donada aquesta baixa incidència, malgrat els nombrosos test PCR duts a terme, es considera que les finalitats preteses poden assolir-se amb mesures menys restrictives i amb afectació, únicament, a les persones contagiades i els seus contactes i, això amb respecte als Principis de Proporcionalitat i Subsidiarietat"

 

Pel que fa a les botigues i empreses de serveis, "no es ratifica la mesura establerta i es limita l'aforament del comerç al 50% de l'autoritzat". El jutge veu innecessari demanar cita prèvia.


Aval judicial a Barcelona

En el cas de Barcelona, el jutge ha ratificat íntegrament totes les restriccions anunciades per Barcelona i l'àrea metropolitana, que s'han establert en dues resolucions del govern amb una durada d'almenys 15 dies.

La Fiscalia de Barcelona s'havia oposat a la prohibició de reunions de més de 10 persones per considerar-la "desproporcionada", però el jutjat Contenciós-Administratiu no li ha donat la raó.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut