L'antiga seu de Convergència Democràtica, al carrer Còrsega de Barcelona
L'antiga seu de Convergència Democràtica, al carrer Còrsega de Barcelona

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga la família Pujol es queda el cas 3%

El procediment investiga el presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica

Actualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que investiga el cas Pujol, assumeix ara la investigació del cas 3% de presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica.

Fins ara, el cas el portava el jutjat del Vendrell, però s'ha inhibit perquè considera que l'Audiència Nacional és l'òrgan judicial competent.

El conegut com a cas 3% es va iniciar el 2013 arran d'unes suposades irregularitats de l'aleshores alcalde de Torredembarra Daniel Massagué, de Convergència Democràtica (CDC).

En aquest procediment s'investiga els extresorers de CDC Daniel Osàcar –condemnat a quatre anys i cinc mesos de presó pel cas Palau– i Andreu Viloca, que segons el jutge va jugar un paper "essencial" en la trama, així com l'exconseller de Justícia i exdiputat Germà Gordó.

Segons el jutge del Vendrell, Josep Bosch, la investigació ha destapat una possible trama de finançament de CDC mitjançant donacions d'empreses constructores que rebien adjudicacions d'obres i projectes d'administracions on governaven els convergents.

El jutge Josep Bosch, seguint el criteri de la Fiscalia Anticorrupció, es va inhibir el 8 de febrer passat a favor de l'Audiència Nacional per la "greu repercussió" que va tenir per a l'economia espanyola la "destacada quantitat de milions d'euros objecte de concursos arreglats".

El jutge De la Mata investiga l'expresident Jordi Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola i els seus set fills, després que aquests no aportessin proves que acreditin l'origen real de la fortuna que tenen en comptes a Andorra ni de les milionàries inversions que han fet en diferents països.

Anar al contingut