Ferran López i Joan Carles Molinero, dos dels comissaris investigats, al costat del major Trapero
Ferran López i Joan Carles Molinero, dos dels comissaris investigats, al costat del major Trapero
Cornellà de Llobregat

El jutge de Cornellà que investiga la cúpula dels Mossos per l'1-O demana el trasllat

Fàtima LlambrichActualitzat

El jutge d'instrucció de Cornellà que va obrir una investigació per l'actuació dels comandaments dels Mossos d'Equadra en relació amb el referèndum s'ha presentat recentment a un concurs de trasllat i ha aconseguit plaça en un jutjat d'Alacant, segons ha confirmat a TV3 el Tribunal Superior de Justícia.

El magistrat Antonio Baños va obrir una investigació per rebel·lió, sedició i desobediència contra quatre comissaris, dos intendents i la cap del Servei Jurídic dels Mossos.

Entre els comissaris investigats hi ha Ferran López, a qui el govern espanyol va posar com a cap dels Mossos amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. López va ser substuït de la direcció amb la nova Conselleria d'Interior.

El jutge es va inhibir de la causa i la va passar a l'Audiència Nacional, perquè és qui investiga el major Trapero per sedició, però la magistrada Lamela no la va acceptar i l'hi va tornar a enviar.

Amb aquesta instrucció sobre la taula, el jutge ha demanat un canvi de plaça, i la causa l'haurà de resoldre la jutge que ocupa ara el jutjat d'instrucció 3 de Cornellà.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OMossos d'EsquadraSedició
Anar al contingut