La droga la distribuïen des del pis que compartia el ballarí flamenc amb la seva dona, Luciana. 
El jutge conclou que el bailaor Rafael Amargo era el cap d'una xarxa de narcotràfic (Europa Press/Daniel Pérez/Teatre Cervantes)

El jutge conclou que el bailaor Rafael Amargo era el cap d'una xarxa de narcotràfic

Amargo seria el líder d'una organització que traficava amb estupefaents a través de mules que transportaven la droga a peu o en Uber

Actualitzat

Un jutge de Madrid conclou que el bailaor Rafael Amargo era cap d'una organització que traficava amb drogues. Distribuïa metanfetamina, ketamina, MDMA i GBL a domicili a través de "mules" i Uber.

Ja fa un any que es va acusar Amargo en el marc de l'operació Códax. Al bailaor, la seva dona i el soci productor, Eduardo Santos se'ls atribueix delictes contra la salut pública, tràfic de drogues i pertinença a un grup criminal. Ara el jutge d'instrucció núm. 48 de Madrid ha tancat la investigació penal que conclou que hi ha "indicis suficients".

Les drogues que els acusats -el coreògraf, la seva dona i dos socis- presumptament distribuïen eren ketamina, èxtasi, GBL i metanfetamina.

Les funcions de Rafael Amargo dins del grup constaven de 'cap de l'entramat'
L'acusen de delicte contra la salut pública, trafic de drogues i pertinença a un grup criminal (Ana Belén Morant/Europa Press)


El "modus operandi"

La droga la distribuïen des del pis que compartia el ballarí flamenc amb la seva dona, Luciana. L'instructor argumenta que els investigats en la causa "actuaven en la recepció, preparació i distribució de substàncies estupefaents". 

Feien ús de terceres persones, "mules", que portaven la mercaderia als compradors a través d'Uber o a peu. També ho feien amb tracte directe amb el comprador accedint a la vivenda.

El text judicial explica que, després de poca estona al domicili, sortien de l'immoble amb la substància adquirida, que "excedia del que es pot considerar autoconsum".

Segons la instrucció, les funcions de Rafael Amargo dins del grup eren de "cap de l'entramat", ell era qui suposadament s'encarregava de les compres d'una quantitat de "mitjana importància" de les substàncies estupefaents.

La Policia Nacional va registrar les propietats d'Amargo a Madrid, on va trobar 60 grams de metanfetamina, 20 grams de ketamina i 6.000 euros en efectiu.

ARXIVAT A:
JudicialNarcotràfic
Anar al contingut