L'exregidora del PP de València Ana Albert arribant als jutjats per declarar com a investigada (EFE)
L'exregidora del PP de València Ana Albert arribant als jutjats per declarar com a investigada (EFE)
València

El jutge cita com a investigades 19 persones més en el cas de presumpta corrupció del PP valencià

Les noves citacions eleven a 80 el nombre d'investigats en la causa per presumptes irregularitats en contractes a les administracions públiques

RedaccióActualitzat

El jutge ha citat com a investigades 19 persones més en el "cas Imelsa", sobre presumpta corrupció del PP valencià. Aquest cas hauria destapat una suposada xarxa de comissions al voltant de l'empresa Imelsa, amb sospites de blanqueig de capital, i va suposar la detenció de 9 dels 10 regidors del PP a l'Ajuntament de València.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, entre els citats hi ha els exregidors Emilio del Toro i Ramon Isidro Sanchís, així com diversos assessors. Amb les noves citacions, el nombre d'investigats (el que abans es coneixia com a "imputats") en la causa per presumptes irregularitats en contractes a diferents administracions públiques valencianes s'eleva a 80. D'aquests, 56 estan imputats per blanqueig relacionat amb els equips de govern de Rita Barberá.

El PP ha fet un pas per protegir-la i la manté com a membre de la Diputació Permanent de la cambra alta, de manera que continuarà sent aforada davant de la justícia encara que hi hagi noves eleccions.
       
Aquest mateix dimecres han comparegut davant l'instructor nou investigats, entre els quals la regidora Maria Àngels Ramon-Llin, els exregidors Silvestre Senent i Ana Albert, i sis assessors del mateix grup municipal. Després de les respectives declaracions tots mantenen la seva condició d'investigats.

La causa manté investigats vuit regidors actuals del PP a l'Ajuntament de València, vuit exregidors i una quarantena d'assessors i treballadors del grup municipal. Un dels investigats és l'expresident del PP a la província de València Alfonso Rus.

Anar al contingut