Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Palma

El jutge Castro revela que, abans d'imputar la infanta, Roca li va demanar una reunió confidencial fora dels jutjats

El magistrat ho comunica per carta al jutge que investiga el "cas Manos Limpias-Ausbanc", Santiago Pedraz

Redacció Actualitzat

El jutge que va instruir durant més de 5 anys el "cas Nóos", José Castro, ha revelat que l'advocat de Cristina de Borbó, Miquel Roca, li va demanar mantenir una reunió confidencial fora dels jutjats el 2013, poc abans d'imputar la infanta Cristina per segona vegada.

Ho ha comunicat per carta al jutge que investiga el "cas Manos Limpias-Ausbanc", Santiago Pedraz. En la missiva, Castro relata que el va visitar una altra advocat de l'infanta, Jaume Riutort, per traslladar-li les pretensions de Roca "en els dies previs" que dictés, el 7 de gener del 2014, la segona imputació de la infanta, després de la revocació de la primera per part de l'Audiència de Palma.

"L'objecte d'aquelles visites semblava ser complir l'encàrrec que havia rebut de la resta de l'equip -de Roca- d'intentar obtenir una primícia informativa sobre quina seria la meva decisió al respecte, rebent sempre com a única resposta que estava valorant tota la documentació que acabava de rebre i ja els notificaria la resolució que recaigués".

Segons el jutge, l'advocat li va proposar una reunió amb Roca en una finca de Mallorca o Barcelona, "garantint-me insistentment que estaria a cobert de periodistes i fotògrafs, assegurant-me en definitiva la més completa intimitat". I afegeix en la carta:

"No li vaig preguntar quin seria l'ordre del dia de la reunió perquè era obvi que el senyor Roca i jo no teníem més tema en comú que el de la infanta Cristina de Borbó".

El jutge va respondre al lletrat que fes arribar a Roca que la reunió "hauria de tenir lloc necessàriament al meu despatx" i "en hores d'audiència". El jutge Castro assegura que Roca mai va respondre i, per tant, tampoc pot "endevinar quines proposicions m'haurien pogut fer si hagués concorregut a aquella pretesa reunió altament secreta", però "devien resultar totalment incompatibles a fer-les en un àmbit normalitzat" com el seu despatx. En qualasevol cas, assegura que ja tenia previst gravar la trobada "vistes les circumstàncies".

També afirma que el jutge va explicar els fets al fiscal Pedro Horrach per si en tenia coneixement i aquest li va contestar amb "un concís 'no'".

Finalment, Castro relata que, quan va conèixer les informacions sobre la presumpta extorsió de Manos Limpias als advocats de la infanta per retirar l'acusació contra ella a canvi de tres milions d'euros, es va preguntar si també s'havia fet al sindicat "un oferiment similar". Segons la carta, Castro relata que el passat 22 d'abril va posar aquests fets en coneixement del degà dels jutjats de Palma, Francisco Martínez Espinosa, i que es va oferir com a testimoni en la causa de Manos Limpias.

La carta de Castro ha estat incorporada a la causa que instrueix Pedraz que investiga els delictes d'extorsió, amenaces, estafa i pertinença a organització criminal, entre d'altres, suposadament comesos per Manos Limpias i l'Assoiació d'Usuaris de la Banca.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut