El jutge arxiva la imputació de Fainé, Brufau, Caixabank i Repsol pel cas Villarejo

Els expresidents de CaixaBank i Repsol estaven acusats de suborn per presumptament haver contractat l'excomissari Villarejo per espiar l'expresident de Sacyr

Actualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha arxivat la investigació que havia obert sobre la contractació d'una empresa de l'excomissari Villarejo per part de Repsol i Caixabank.

García Castellón investigava si les dues empreses havien contractat Villarejo a principis de la passada dècada per espiar el president de Sacyr, Luis del Rivero, que s'havia aliat amb la petrolera mexicana Pemex per prendre el control de Repsol.

En concret, el jutge arxiva la investigació dels màxims responsables de Caixabank i Repsol en aquella l'època, Isidre Fainé i Antoni Brufau, i també arxiva la causa en el cas les dues empreses, que també estaven investigades com a persones jurídiques. 

Tant Caixabank com Repsol van admetre que havien contractat una consultora de seguretat dirigida per Villarejo, però van assegurar que no sabien que el policia encara estava en actiu; en aquest sentit, les defenses argumentaven que no hi havia motiu per imputar els directius i les empreses per un delicte de suborn a un funcionari públic.

El jutge creu els dos presidents no tenien cap responsabilitat en la contractació, perquè no era la seva obligació "supervisar" l'encàrrec, efectuat pels respectius caps de seguretat.

Tots dos directius s'havien desvinculat de la contractació de Villarejo davant del jutge.

 

ARXIVAT A:
José Manuel Villarejo
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut