Madrid

El jutge Andrés Ibáñez substituirà Varela en la querella contra Garzón

El magistrat Perfecto Andrés Ibáñez substituirà Luciano Varela com a instructor en la querella contra el jutge Garzón per investigar els crims del franquisme i la Guerra Civil. El Tribunal Suprem ha designat avui de manera provisional el magistrat Perfecto Andrés Ibañez, que es considera un jutge del sector progressista, mentre s'espera que es resolgui la recusació de Varela.

Actualitzat
El jutge Perfecto Andrés Ibáñez va ser vocal del Consell del Poder Judicial entre el 1983 i el 1985 i va arribar al Tribunal Suprem el novembre del 2000, després del seu nomenament com a magistrat. A més, va ser membre de Justícia Democràtica des del 1973 fins a la seva dissolució el 1977. Posteriorment va pertànyer a Jutges per la Democràcia, associació de la qual va ser membre del seu secretariat i portaveu.

El nou instructor de la querella contra Garzón substituirà Varela de forma provisional després que aquest va quedar apartat del cas en ser admesa la recusació que va demanar l'advocat del magistrat de l'Audiència Nacional.
Anar al contingut